Ulasan Sembang Langsung Subiz ~ Berinteraksi Langsung dengan Pelawat Laman Web Anda Sekarang!

Sembang Langsung Subiz Imej dari Subiz.com

Seperti yang dikatakan oleh pemasaran senior di Dunia, Subiakto Priosoedarsono, "Era pengguna adalah raja sudah berakhir, sekarang era pelanggan adalah duta jenama". Untuk perniagaan #commerce, frasa ini tidak memandang rendah kepuasan pelanggan, tetapi sebaliknya. Kepuasan pelanggan bukan hanya ukuran keberhasilan transaksi tetapi juga berfungsi sebagai salah satu pautan dalam rangkaian kempen pemasaran. Pelanggan yang berpuas hati tidak hanya akan kembali ke transaksi, tetapi juga dapat menjadi penyedia testimoni mengenai kualiti perkhidmatan kami.

Untuk memastikan kepuasan pelanggan, menjaga kualiti produk tidak mencukupi. Banyak perkara boleh menjadi halangan bagi pelanggan untuk memutuskan produk mana yang akan mereka beli. Setiap pelanggan mungkin memerlukan maklumat khusus yang berbeza untuk dapat memutuskan apakah produk yang mereka minati sesuai dengan keperluan mereka.

Di sinilah kita dituntut untuk selalu dapat memberikan sokongan pelanggan langsung setiap kali pelanggan memerlukan bantuan atau panduan dalam melakukan transaksi. Dapat diperhatikan bahawa pelanggan yang mengemukakan soalan biasanya memutuskan untuk membeli dalam 30 hari.

Artikel lain:  Penggunaan Ciri Sembang di Kedai Dalam Talian, Perlu atau Tidak?

Untuk mengatasi masalah ini, perniagaan e-dagang dapat menggunakan fitur sembang langsung pihak ketiga. Terdapat sebilangan penyedia produk sembang langsung yang tersedia di pasaran dan setiap laman web mungkin memerlukan produk yang berbeza bergantung pada keperluan, tetapi berdasarkan beberapa pertimbangan yang akan disebutkan kemudian, Subiz Live Chat dipilih sebagai subjek artikel ini.

Sembang Langsung Subiz

Gambaran Keseluruhan Sembang Langsung Subiz

Secara umum, Subiz Live Chat adalah perisian yang dapat mengintegrasikan widget sembang ke laman web anda. Di antara pelbagai ciri yang boleh anda gunakan untuk mengoptimumkan angka penjualan anda, #software mempunyai dua komponen utama.

Pertama, widget sembang sebagai alat bagi pengunjung untuk mengemukakan soalan terus kepada pengurus laman web. Widget ini muncul di halaman situs sebagai tampilan gambar yang dapat diklik oleh pengunjung untuk memunculkan kotak sembang. Penampilan kotak sembang itu sendiri dapat diubah dan disesuaikan melalui menu tetapan atau melalui kod CSS.

Kedua, menu Dashboard sebagai pusat kawalan bagi pengurus untuk memantau dan menjawab soalan dari pelawat. Untuk memudahkan pengoperasiannya, Dashboard dapat diakses dari #browser dan aplikasi mudah alih. Dan khusus untuk pengguna di Dunia, kita dapat memilih untuk menukar bahasa lalai (Bahasa Inggeris) ke Bahasa Dunia, sehingga lebih mudah dikendalikan.

Sembang Langsung Subiz

Mengajak Pelawat secara proaktif untuk Menggunakan Ciri-ciri Sembang

Subiz juga menyediakan fitur Chat Trigger dalam bentuk pemberitahuan dalam bentuk suara dan pesan undangan untuk berbual. Agar jemputan dikirim dengan tepat dan untuk mengelakkan mengganggu pengunjung, kami dapat mengatur pencetus sembang di Papan Pemuka sehingga jemputan hanya dipaparkan di laman web ketika pengunjung melakukan aktiviti tertentu, misalnya meninggalkan keranjang belanja tanpa melakukan pembayaran.

Sembang Langsung Subiz

Mengedarkan Permintaan Sembang ke bahagian yang sesuai

Dengan mengelompokkan ejen yang anda miliki ke jabatan yang berbeza (kewangan, teknikal, umum, dll.), Setiap masalah atau masalah yang dialami oleh pelawat dapat ditangani oleh orang yang tepat, sehingga sesi sembang dapat menjadi lebih efektif. Untuk membuat jabatan yang berbeza, yang perlu anda lakukan ialah membuka tab Ejen di Papan Pemuka dan memilih pilihan Jabatan .

Dan jangan lupa untuk mengaktifkan borang tinjauan pra-sembang, kemudian pilih pilihan Need to Department . Dengan ini, setiap kali pengunjung membuka widget sembang, mereka diminta untuk memilih departemen mengikut keperluan mereka dan kemudian permintaan sembang akan disalurkan kepada ejen jabatan yang berkenaan. Satu ejen boleh dimasukkan dalam lebih dari satu jabatan dan jika ejen yang dilantik sibuk melayani pelanggan lain ketika permintaan sembang muncul, dia dapat memindahkan permintaannya.

Sembang Langsung Subiz

Pantau Aktiviti Pelawat

Satu perkara yang pada pendapat saya adalah kelebihan Subiz Live Chat adalah adanya pelbagai ciri yang dapat membantu anda menguruskan perniagaan dan merancang # strategi pemasaran. Antaranya yang paling penting adalah maklumat lengkap mengenai pelawat dan aktiviti mereka di laman web anda.

Maklumat ini merangkumi lokasi pelawat, rujukan, peranti yang digunakan semasa menyemak imbas, status lawatan (pelawat baru atau pelanggan lama), masa yang diluangkan oleh pelawat di laman web dan lain-lain. Semua maklumat boleh diakses di menu Dashboard dan juga Google Analytics.

Sembang Langsung Subiz

Sejarah dan Statistik Sembang

Anda boleh menyemak sejarah sembang yang berlaku di laman web anda untuk menilai kualiti perkhidmatan pelanggan. Maklumat yang anda terima dalam sejarah termasuk permintaan sembang yang ditangani dan terlewat, ketersediaan ejen pada saat permintaan sembang muncul, dan maklum balas dari pelanggan.

Untuk yang terakhir, pelawat boleh memilih Baik atau Buruk setelah mengikuti sesi sembang. Untuk memudahkan pencarian, terdapat juga filter berdasarkan tarikh, jenis atau nama ejen. Maklumat ini juga dapat diterima dalam bentuk grafik pada menu Laporan .

Sembang Langsung Subiz

Keserasian dengan Pelanggan Sembang Pihak Ketiga

Selain daripada Dashboard, kita boleh memilih untuk berbual dari klien pihak ketiga di seluruh sistem operasi. Berikut adalah pelanggan sembang yang boleh disatukan dengan Subiz Live Chat:

TingkapAndroidiOSTelefon WindowsMac
PidginTrillianTrillianIM +Adium
Trillian

Sila klik pada setiap program untuk membuka halaman untuk panduan lebih lanjut.

Baca juga:  7 Petua Mudah untuk Meningkatkan Prestasi Laman E-dagang Anda

Percubaan dan Pakej Percuma

Sebelum memutuskan untuk menggunakan Subiz Live Chat, anda boleh memanfaatkan ciri percubaan pakej Standard selama 30 hari, berbeza dengan produk lain yang hanya mencapai 14 hari. Anda sama sekali tidak diminta memasukkan maklumat kad kredit atau apa sahaja untuk memulakan tempoh percubaan, jadi anda tidak perlu risau untuk ditambahkan secara automatik ke pakej berbayar setelah tempoh percubaan berakhir.

Ciri-ciri yang diperoleh dari percubaan adalah semua ciri pakej Standard, yang merangkumi sokongan untuk 100 sembang pada masa yang sama, sejarah sembang dan laporan yang meliputi 3 bulan yang lalu, sokongan sembang / e-mel dan lain-lain.

Apa yang paling saya gemari mengenai ciri ini ialah apabila tempoh percubaan habis, anda secara automatik dimasukkan ke dalam Pakej Percuma (tersedia tanpa perlu mengambil pakej percubaan). Walaupun terhad, saya rasa ciri yang ada dalam pakej ini cukup untuk perniagaan kecil, dan yang paling penting tidak ada bayaran siluman. Lawati laman web untuk mengetahui lebih banyak maklumat di  Subiz.com .

Sembang Langsung Subiz

Artikel Berkaitan