Violet Lim ~ Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Makan Siang Sebenar yang Tidak Dikenalinya Berhadapan dengan Kesukaran

makan siang limau violet sebenarnyaImej dari Hnworth.com

Aplikasi sokongan telefon pintar kini berfungsi dengan pelbagai versi dan jenis. Salah satu aplikasi yang muncul adalah aplikasi agensi perjodohan. Dengan berhubung secara dalam talian, pengguna yang masih bujang dapat dengan mudah menjalin hubungan dalam talian dengan lawan jenis yang juga pengguna aplikasi.

Dan salah satu tokoh yang mengetuai agensi # aplikasi kencan adalah Violet Lim. Menurut Violet Lim, saat ini jumlah lelaki dan wanita usia produktif yang terlambat berkahwin bukan kerana tidak ada pilihan, tetapi mereka terhambat pada masa untuk menjalin hubungan.

Dunia moden dengan tahap kesibukan yang tinggi memang menjadikan mereka akhirnya dibelenggu oleh waktu pejabat. Walaupun ada waktu selepas bekerja maka mereka biasanya menggunakannya untuk tidur. Dan walaupun pada hari cuti, mereka akan membelanjakannya untuk berehat.

Artikel lain:  Thai Lee ~ Tokoh Wanita Sederhana Ketua Pegawai Eksekutif SHI International

Dari ini, Violet membina Lunch Sebenarnya, sebuah syarikat yang bergerak dalam bidang jodoh. Lalu bagaimana kisah Violet Lim membina syarikat ini? berikutan kajian semula.

Latar Belakang Menubuhkan Syarikat Sebenarnya Sebenarnya

Syarikat jodoh yang diasaskan oleh Violet Lim bukan tanpa sebab. # Inspirasi dan ideanya untuk menemukan syarikat ini muncul ketika dia melihat fenomena di antara rakan sekerjanya ketika bekerja di Citibank Singapura yang mengalami kesukaran untuk mencari pasangan kerana kesuntukan masa.

Oleh itu, dari sini wanita yang lulus dari Manchester University, England, mula memikirkan bagaimana rakan-rakannya dapat segera mendapatkan pasangan di tengah-tengah waktu kerja yang sangat padat. Idea untuk menubuhkan syarikat jodoh dicetuskan oleh Violet.

Malangnya ketika idea ini disampaikan kepada keluarganya, dia tidak mendapat sokongan. Ibu bapanya sendiri ketika itu sangat tidak setuju dan menentang rancangannya untuk memulakan perniagaannya sendiri. Menurut ibu bapanya, dia harus belajar bersungguh-sungguh untuk mendapat gred yang baik dan juga mendapat pekerjaan di syarikat yang berprestij.

Oleh itu dari sini Violet mendakwa bahawa dia benar-benar tidak mempunyai stok dan mental untuk memulakan perniagaan anda sendiri. Walaupun tidak memiliki bekal dan pengalaman, Violet tetap menegaskan pendiriannya untuk menubuhkan syarikatnya.

Mengasaskan Luch Sebenarnya

Akhirnya pada tahun 2004, wanita itu lulus dari London School of Economics dengan ijazah Sarjana dalam Perhubungan Industri dan Keperibadian mengasaskan syarikatnya yang bernama Lunch Sebenarnya. Sesuai dengan kehendaknya, Makan Siang Sebenarnya dijalankan dengan tumpuan untuk menolong orang mencari jodoh.

Pada awal perniagaannya, dia mengakui bahawa dia sukar mengingat orang untuk bergabung. Sebabnya, orang Asia ini terkenal dengan perwatakan atau sifat memalukan, terutama dalam soal jodoh. Sebenarnya, pernah dia dikunjungi oleh pelanggan ke pejabatnya, tetapi ketika dia berjumpa dengan pelanggan yang ingin mencari jodoh, sebaliknya bersembunyi di pantri pejabat di sebelah pejabat.

Jangan Pernah Menyerah dan Lancarkan Aplikasi eSnychrony

Walaupun menghadapi kesukaran dan masalah di awal perniagaannya, Violet tidak mahu mengalah. Dengan perjuangan dan kerja kerasnya, usahanya akhirnya terbayar dengan berjaya membuat 63,000 perlawanan. Setelah berjaya dengan rekod perlawanannya, Violet kemudian mengembangkan Lunch Sebenarnya menjadi Lunch Sebenarnya Group.

Di samping itu wanita dua anak ini menembusi dunia dalam talian dengan melancarkan aplikasi eSnychrony. Sejak dilancarkan pada tahun 2010, aplikasi eSnychrony itu sendiri telah berjaya mengumpulkan 16,000 pasangan dan 1,000 pasangan suami isteri.

Baca juga:  Yuko Nakazawa ~ CEO Kecantikan Pengasas Syarikat Teknologi UPQ

Tahap Kepuasan Pengguna Aplikasi ESnychrony

Tahap kepuasan pengguna atau pengguna terhadap aplikasi eSnychrony juga dicatatkan pada 75% yang tersebar di Singapura, Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Hong Kong, Bangkok dan Jakarta. Walaupun di Singapura sendiri, aplikasi ini telah mendapat akreditasi SDN dari pemerintah Singapura. Untuk mengelakkan profil palsu pada aplikasi tersebut, Violet kemudian bekerjasama dengan pemerintah Singapura untuk mengesahkan data anggota yang sudah berkahwin atau tidak.

Menurut Violet, walaupun pengesahan data ini hanya dilakukan di Singapura, proses pengumpulan data di negara lain akan melalui proses pemilihan yang ketat. Untuk pasaran Dunia sendiri, Violet sangat yakin bahawa aplikasinya akan sangat diminati. Kepercayaan ini timbul kerana aplikasi yang baru memasuki Jakarta pada bulan April 2015 telah menarik minat dan kepuasan beberapa pengguna.

Artikel Berkaitan