Membeli Pengikut Media Sosial Adalah Idea Buruk

Apabila perniagaan mula berkembang dan mula menggunakan media sosial seperti Twitter, Facebook dan Youtube sebagai media untuk memperkenalkan perniagaannya secara dalam talian, kebanyakan mereka akan memberi tumpuan kepada jumlah pengikut atau peminat di media sosial. Inilah sebab mengapa ramai orang membeli pengikut media sosial, yang ditawarkan dengan harga rendah, iaitu $ 1 - $ 100. Mereka fikir ia adalah idea yang sangat baik - hmm sebenarnya ia bukan idea yang baik, sama sekali tidak!

Semakin banyak pengikut dan peminat anda di media sosial pasti menjadikan aktiviti pemasaran media sosial anda lebih berkesan, dengan catatan ; Pengikut atau peminat anda adalah pengguna atau manusia SEBENARNYA, bukan akaun yang dibuat dengan bantuan perisian atau skrip. Anda pasti tidak mahu sebilangan besar pengikut tetapi tidak ada interaksi sama sekali semasa anda menyiarkan sesuatu dalam jangka masa anda, apa yang anda perlukan adalah pengikut BENAR atau peminat BENAR yang berminat untuk berinteraksi dengan anda.

Saya sering menemui penyedia untuk menambahkan pengikut Twitter, menambah peminat Facebook, dan menambah tontonan video YouTube, dan saya telah menggunakan perkhidmatan mereka untuk salah satu akaun Twitter laman web perniagaan saya. Sesungguhnya, penyedia perkhidmatan ini menyediakan sejumlah pengikut hingga puluhan ribu pengikut. Dan setelah saya perhatikan, ternyata lebih daripada 90% pengikut saya adalah akaun ROBOT atau FAKE yang tidak pernah aktif menggunakan Twitter. Adakah ini memberi manfaat kepada saya? Tentu tidak, tidak ada gunanya sama sekali.

Sekiranya anda mempunyai perniagaan, anda pasti mempunyai matlamat dalam menjalankan perniagaan. Tetap fokus pada matlamat utama perniagaan yang anda jalankan kerana anda tidak akan mencapai matlamat ini hanya dengan mempunyai banyak pengikut dan peminat palsu di laman media sosial. Jadikan media sosial sebagai alat untuk membantu matlamat anda dengan mendapatkan pengikut dan peminat yang SEBENAR.

Seperti yang saya nyatakan di atas, mempunyai banyak pengikut dan peminat di media sosial akan memberikan banyak faedah untuk perniagaan anda sekiranya pengikut dan peminat tersebut adalah pengguna SEBENAR. Adakah anda masih berfikir untuk membeli pengikut Twitter dan peminat Facebook di media sosial? Ok, saya akan memberikan sedikit gambaran tentang apa yang akan anda perolehi sekiranya anda membeli pengikut dan peminat di media sosial:

1. Pengikut anda akan kelihatan sangat banyak, itu pasti. Dan jika orang melihat profil anda lewat, mereka akan menganggap bahawa profil perniagaan anda berjaya kerana mempunyai banyak pengikut dan peminat.

2. Anda hanya mengeluarkan sedikit wang. Terdapat banyak penyedia peningkatan pengikut yang menawarkan harga yang sangat murah - $ 1 - $ 100 - bergantung kepada berapa banyak pengikut yang anda mahukan.

3. Nisbah penukaran penjualan anda dari media sosial sangat rendah atau tidak ada. Pengikut anda mungkin meningkat dengan ketara tetapi tidak berkadar langsung dengan hasil yang anda harapkan.

4. Ada kemungkinan akaun Twitter anda dapat diretas kerana sebilangan pengikut yang menambah penyedia perkhidmatan memerlukan kata laluan anda.

5. Kemungkinan akaun Twitter anda akan mendapat masalah, misalnya, ditangguhkan kerana aktiviti luar biasa di akaun Twitter anda.

Lalu, bagaimana cara alternatif untuk meningkatkan pengikut BENAR anda di media sosial? Berikut adalah beberapa cara untuk anda mendapatkan pengikut yang memanfaatkan aktiviti media sosial anda:

1. Kirimkan sesuatu yang menarik

Apabila anda menyiarkan sesuatu yang menarik di laman peminat Twitter atau Facebook, pengikut BENAR anda akan melihatnya dan mereka mungkin ingin menghantar semula apa yang anda hantar. Dan apabila rakan-rakan pengikut anda melihatnya dan berminat, kemungkinan mereka akan mengikuti atau menyukai catatan anda. Ini akan berlaku secara berterusan sehingga akan meningkatkan jumlah pengikut anda dan juga mengukuhkan jenama anda.

2. Poskan secara berkala

Menyiarkan sesuatu di akaun media sosial anda akan membuatkan pengikut anda sentiasa melihat dan mengingati anda. Sebilangan besar pengikut anda mungkin hanya melihat beberapa catatan yang anda lakukan kerana mereka juga diikuti oleh banyak orang, ini adalah salah satu sebab mengapa anda perlu kerap menyiarkan di media sosial, jadi anda masih ada.

3. Ikut orang lain

Anda boleh mendapatkan pengikut dengan mengikuti akaun lain. Mungkin tidak semua yang anda ikuti akan mengikuti anda kembali, tetapi sebilangan orang yang anda ikuti kemungkinan besar akan mengikuti anda.

4. Beritahu orang lain akaun media sosial anda

Anda boleh memberitahu rakan atau rakan perniagaan anda mengenai akaun media sosial syarikat anda. Ini boleh melalui kad perniagaan, atau juga melalui butang media sosial di laman web atau blog peribadi.

5. Bersosial dengan baik

Laman media sosial adalah cara untuk berinteraksi dengan orang lain, jadi berinteraksi dengan pengikut anda, jangan hanya menyiarkan sesuatu yang hanya berkaitan dengan produk yang anda jual. Catatan seperti ini akan terus membuatkan pengikut dan peminat anda merasa bosan dan akhirnya melupakan anda.

6. Pertimbangkan untuk menggunakan Iklan

Iklan Facebook dan tweet yang dipromosikan adalah cara yang baik untuk membuat kandungan anda diketahui oleh orang lain. Pada iklan Facebook, kandungan anda akan dilihat oleh semua orang yang sesuai dengan kriteria yang anda mahukan. Bagi tweet yang dipromosikan, lebih banyak orang akan melihat tweet anda walaupun mereka bukan pengikut anda, jika mereka menyukai kandungan yang anda buat, kemungkinan besar mereka juga akan mengikuti anda.

Dan kesimpulan saya adalah bahawa membeli pengikut dan peminat sosial di media sosial adalah idea yang tidak baik dan hanya memerlukan anda masa dan wang. Kegiatan media sosial akan lebih berguna sekiranya anda sentiasa berusaha untuk menyediakan kandungan yang berkualiti dan selalu berinteraksi dengan orang lain. Oh ya, di bawah ini adalah video parodi tentang membeli pengikut, peminat dan pandangan di media sosial. Cukup menghiburkan hehehehe.

Artikel Berkaitan