Cadangan Agensi Digital yang Dipercayai Jakarta untuk Perniagaan Anda

Agensi Digital Jakarta

Perkembangan teknologi telah membuat banyak agensi digital muncul, tetapi mencari Agensi Digital yang dipercayai di Jakarta memang sukar dan sukar. Banyak syarikat agensi baru yang kurang berpengalaman dalam bidang ini dan sebahagian besar hasilnya juga tidak memuaskan, jadi jika anda mencari agensi digital terbaik ada beberapa perkara yang mesti dipertimbangkan seperti pengalaman dan juga projek yang telah dilakukan sebelumnya.

Jika dilihat dari segi pengalaman dan juga proyek yang telah dijalankan, ada sebuah agensi digital di Jakarta, World yang sudah memiliki banyak pengalaman dan juga memiliki ahli dalam bidangnya, perusahaan tersebut adalah Arfadia yang kualitinya telah terbukti dari berbagai perakuan dan klien besar yang dipegangnya dari syarikat swasta, BUMN, organisasi nasional dan antarabangsa, dan kementerian / institusi di Dunia.

Pengasas Arfadia , Tessar Napitupulu yang berpengalaman puluhan tahun dan sangat pakar dalam bidang ini. Tessar Napitupulu juga merupakan penyedia digital, pembicara, perunding, dan pakar sistem maklumat di agensi kerajaan dan organisasi antarabangsa.

Profil Syarikat Arfadia

Dengan perkembangan dunia pemasaran digital dan teknologi multimedia, perusahaan kreatif yang berbasis di Jakarta telah mulai mengkhususkan diri dalam bidang pembuatan aplikasi mudah alih, aplikasi, laman web dan juga dalam bidang pemasaran digital dalam beberapa tahun terakhir.

Selain itu, Arfadia sebagai agensi digital terbaik di Jakarta juga memiliki pelbagai perkhidmatan berkualiti seperti: Hubungan PR / Media, Pengeluaran Video, Fotografi Komersial, Reka Bentuk Grafik dan Penjenamaan,

Sebagai syarikat agensi digital, Arfadia mempunyai tujuan untuk dicapai yang dinyatakan dalam visi dan misi syarikat. Agensi digital ini mempunyai visi yang jelas untuk menjadi penyedia perkhidmatan teknologi maklumat dan multimedia terbesar di negara ini. Sementara itu misi syarikat merangkumi:

  1. Membina dan menguruskan projek dengan perkhidmatan yang optimum.
  2. Memberi faedah untuk semua pihak yang terlibat dalam sistem syarikat berdasarkan nilai (pencapaian, responsif, fokus, ketepatan, pengembangan, inovasi, dan keaktifan) yang diterima pakai oleh agensi dan juga,
  3. Bina pasukan yang kuat yang dapat bekerjasama untuk mencapai matlamat yang ingin dicapai oleh syarikat.

Produk Syarikat

Untuk memberikan perkhidmatan terbaik untuk setiap pelanggan yang menggunakan perkhidmatan  Arfadia , agensi digital ini menyediakan pelbagai produk menarik. Keseluruhan produk dibuat untuk memudahkan pelanggan mendapatkan teknologi maklumat dan multimedia yang terbaik. Beberapa produk yang dibangunkan oleh syarikat termasuk:

  1. Intranet Portal Arfadia - www.portal-intranet.com

Produk pertama yang ditawarkan oleh syarikat tersebut ialah Arfadia Intranet Portal. Produk ini adalah produk unggulan syarikat untuk menyediakan semua yang diperlukan pelanggan untuk mengembangkan komunikasi semasa menghantar maklumat dengan berkesan.

  1. Perisian Media Pendidikan (SIDIA) - www.sidia.id

Produk kedua adalah perisian media pendidikan yang ditujukan khas untuk pelajar di sekolah rendah. Dengan perisian ini, proses pembelajaran dapat menjadi lebih menarik tetapi mudah.

  1. Perisian Arfadia Village (SODEA) - www.sodea.id

Produk yang dibuat khusus untuk Kelurahan / Desa Office, yang digunakan untuk merekam populasi, tanah, administrasi desa, profil desa, surat-menyurat, rakaman proyek, sebagai aplikasi yang membantu pegawai desa mengelola semua data dan dokumen.

  1. Kedai dalam talian untuk Alat Peraga (ATERA) - www.atera.id

Produk e-dagang khusus untuk menjual alat bantu pendidikan, kesihatan, sukan. ATERA sebagai pengedar (dan beberapa produk / pengeluar buatan sendiri) yang menjual peralatan tersebut.

  1. Tiket & Pemantauan Media Sosial

Produk yang digunakan untuk menguruskan media sosial adalah tiket dan pemantauan dari media sosial, ada juga analisis pemasaran media sosial secara profesional

  1. Pembina Laman Web (Arfalite) - www.arfalite.com

Arfalite adalah salah satu produk unggulan dari Arfadia. Arfalite menyediakan pelbagai perkhidmatan mulai dari hosting, pembuatan laman web syarikat, kedai dalam talian dan juga membuat majalah dalam talian dengan kualiti yang baik.

Baca juga:  4 Jenis Pengguna dalam Perniagaan Dalam Talian

Mencari Agensi Digital di Jakarta bukanlah sesuatu yang sukar sekarang. Namun, sudah tentu anda harus mempertimbangkan agensi digital yang menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk kempen pemasaran digital perniagaan anda. Arfadia mungkin dapat memberikan penyelesaian untuk masalah yang anda hadapi.

Artikel Berkaitan