Tokyo Mirage Sessions #FE ~ Koleksi Permainan Nintendo Terkini menerusi Nintendo Direct

Sesi Mirage Tokyo #FEImej dari Gamer-network.net

#Game Negara sakura Jepun, Nintendo, akan menyambut bulan Mac ini dengan lebih meriah. Kenapa begitu? Kerana Nintendo baru sahaja mengadakan persembahan video khas mereka, bernama Direct atau Nintendo Direct. Mempersembahkan dalam tajuk, Bill Trinen dari Nintendo America Inc. ditugaskan untuk menjadi tuan rumah acara Nintendo Direct kali ini.

Dalam acara ini, Nintendo memperkenalkan beberapa tajuk permainan baru yang siap dipersembahkan di konsol Nintendo Wii U dan juga 3DS. Seperti memetik maklumat dari Nintendo Direct, Isnin (03/07/2016).

Pengumuman Pelepasan Tokyo Mirage Sessions #FE

Pengumuman besar datang dari pengeluar Star Fox Zero di Nintendo Co. Ltd., iaitu Shigeru Miyamoto mengumumkan bahawa Star Fox Zero akan mula diluncurkan untuk konsol Nintendo Wii U pada 22 April 2016. Tidak ketinggalan dia juga memberikan kebocoran beberapa perkara seperti grafik dan ciri-ciri yang akan lebih menarik dan pastinya dinanti-nantikan kehadiran peminat permainan di seluruh dunia.

Kemudian Nintendo Direct meneruskan pengumuman crossover Shin Megami Tensei serta Fire Emblem untuk konsol Nintendo Wii U. Ketika dalam peluncuran nama Genei Ibun Roku #FE di Jepun, permainan ini pertama kali akan dilancarkan ke pasaran Amerika dan Eropah dengan tajuk 'Tokyo Mirage Sessions # FE 'pada 24 Jun 2016.

Artikel lain:  10 Permainan Seram yang paling dinanti oleh para pemain pada tahun 2016

Kehadiran beberapa tajuk permainan terbaru dari Nintendo

Bagi anda yang suka dan gemar bermain permainan Mario dan juga suka bermain Paper Mario, maka bersiaplah untuk menantikan kemas kini lucu dari siri permainan yang satu ini. Dengan tajuk 'Paper Mario: Color Splash', permainan kemas kini terbaru ini dirancang untuk diadakan pada tahun 2016 ini untuk konsol Nintendo Wii U.

Di samping itu, Bill juga mengatakan bahawa dia akan mengemas kini siri permainan The Legend of Zelda, dan akan muncul dengan judul baru, Twillight Princess HD. Untuk siri ini sendiri akan dikeluarkan di konsol Nintendo Wii U pada 5 Mac 2016 untuk tujuan pertama pasaran Amerika dan Eropah.

Beberapa Siri Konsol 3DS

Bill juga mengumumkan permainan terbaru untuk konsol 3DS, 'Hyrule Warriors Legends' yang akan dilancarkan pada 24 Mac 2016. Bukan hanya itu, pengumuman besar lain adalah data dari Konsol Maya 3DS, untuk dapat memuaskan penggunanya, pihak dari Nintendo akan memberikan sentuhan peningkatan juga merangkumi permainan SNES, seperti Earthbound dan The Legend of Zelda: A Link of the Past.

Baca juga:  Mengintip kisah di sebalik penciptaan permainan legenda Windows Solitaire

Dua permainan bertema RPG lain yang diumumkan adalah Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past dan Monster Hunter Generations. Sekiranya di Jepun biasanya disebut sebagai Monster Hunter Cross yang akan dipersembahkan oleh Nintendo untuk bahagian pasaran barat.

Sebagai tambahan kepada beberapa pengumuman yang telah disebutkan satu persatu di atas, ternyata Bill tidak berhenti di situ, juga mengumumkan permainan lain termasuk Azure Striker Gunvolt 2, Pocket Card Jockey, Rhytm Heaven Megamix, Disney Art Academy, Project Treasure, Mario & Sonic di Sukan Olimpik Rio 2016, dan juga Mini Mario & Friends Amiibo Challenge.

Artikel Berkaitan