10+ Jenama Power Bank 2020 Terbaik untuk Mengisi semula Telefon Pintar Anda

Jenama Power Bank Terbaik

Hari ini, mencari jenama power bank terbaik untuk menyokong penggunaan alat sangat penting. Bukan tanpa sebab, penggunaan telefon pintar yang cukup lama dan penambahan ciri-cirinya nampaknya memerlukan tenaga bateri yang lebih besar.

Umumnya hayat bateri telefon pintar mempunyai batasan, terutama jika kita membuka banyak aplikasi. Itulah sebabnya mengapa majoriti pengguna telefon pintar selalu membawa Power Bank ke mana sahaja, untuk mengisi semula bateri yang hampir habis.

Berikut adalah beberapa keadaan di mana anda harus selalu menggunakan Power bank:

  • Banyak melancong
  • Semak imbas dengan kerap
  • Bermain permainan dengan kerap
  • Kapasiti bateri telefon pintar sangat terhad

Dari sekian banyak jenama Power Bank, tentu tidak semuanya sesuai dengan keperluan anda. Selain mempertimbangkan harganya, kualiti Power Bank juga sangat penting untuk diperhatikan.

Jenama Power Bank Terbaik Hari Ini

Power Bank yang terbaik tidak bermaksud harganya mahal, tetapi biasanya harganya akan mengikuti kualiti produk. Berikut adalah beberapa jenama Power Bank terbaik yang boleh anda pertimbangkan untuk menyelesaikan aktiviti bermain alat anda:

1. Xiaomi Power Bank

Xiaomi PowerBank

Xiomi Power Bank dengan kapasiti 10,000 mAh

Xiomi mempunyai beberapa produk Power Bank terbaik dengan penampilan yang elegan dan kukuh. Produk pengecasan bateri mudah alih yang ditawarkan oleh Xiaomi dilengkapi dengan cip kawalan pintar USB dan cip pengecasan / pelepasan untuk melindungi cip litar dan meningkatkan kecekapan pengecasan bateri.

Xiaomi Power Bank dapat menyesuaikan jumlah output mengikut peranti yang disambungkan. Dengan kata lain, power bank ini akan serasi dengan tablet dan telefon pintar dari pelbagai jenama. Power bank ini juga dilengkapi dengan lampu LED yang dapat digunakan sebagai alat pencahayaan sementara.

Harga: Sekitar IDR 300,000

BELI DI SINI

2. Sony Power Bank

Jenama Power Bank Terbaik

Bank Kuasa Terbaik untuk Pengecasan Pantas

Sony adalah salah satu jenama Power Bank terbaik di pasaran sekarang. Dengan reka bentuk yang ramping dan moden, power bank ini diperbuat daripada bahan akrilik yang elegan dan kukuh.

Salah satu Power Bank terbaik dari Sony ialah Sony CP-V10 yang beratnya hanya 200 gram dan kapasiti kuasa 10,000 mAh. Selain dibawa ringan ke mana sahaja, bank kuasa ini dapat diisi semula dengan proses yang sangat cepat.

Harga: Sekitar Rp 600,000

BELI DI SINI

3. Bank Tenaga Anker

Jenama Bank Kuasa Terbaik Anker

Anker adalah salah satu jenama Power Bank terbaik yang harus anda pertimbangkan. Sebabnya, bank kuasa Anker adalah produk bertaraf dunia yang mempunyai beberapa kelebihan berbanding bank kuasa lain.

Anker menawarkan bank kuasa dengan kapasiti antara 5000 mAh hingga 26,800 mAh. Salah satu kelebihan bank kuasa Anker adalah teknologi PowerIQ, iaitu teknologi yang memastikan proses pengisian bateri telefon pintar anda lebih cepat.

Satu kelemahan bank kuasa Anker adalah harganya agak mahal. Tetapi, tentu ini adalah perkara semula jadi kerana barang yang berkualiti akan diikuti dengan harga yang mahal.

Harga: IDR 300,000 hingga IDR 1,000,000

BELI DI SINI

4. Vivan Power Bank

Vivan

Bank Kuasa Lanjutan yang Menjimatkan Bateri

Vivan adalah jenama power bank terlaris di dunia sekarang. Dengan reka bentuk yang ringkas, Vivan menawarkan power bank dengan kapasiti 3000 mAh hingga 20,000 mAh.

Power bank Vivan sangat sesuai untuk mereka yang memerlukan power bank sederhana dan ringan yang senang dibawa ke mana sahaja. Di samping itu, harga bank kuasa Vivan adalah yang paling murah, antara Rp100.000 hingga Rp500.000.

Vivan menawarkan power bank dengan pilihan kapasiti daya yang pelbagai, anda boleh membeli bank yang sesuai dengan keperluan anda. Penyambung bank kuasa Vivan boleh digunakan untuk iPhone, Android, Blackberry, malah telefon bimbit biasa. Selain itu, power bank ini juga mempunyai lampu suluh dengan lampu LED untuk pencahayaan sementara.

Harga: IDR 100,000, hingga IDR 500,000.

BELI DI SINI

5. Bank Kuasa Asus ZenPower

Asus ZenPower

Power Bank bersaiz kecil dan kad ATM

Jenama Asus sangat popular dengan produk telefon pintar mereka. Selain itu, ternyata Asus juga menghasilkan power bank dengan reka bentuk yang elegan dan kapasiti daya tinggi.

Asus Powerbank Zenpower 10,050 mAh adalah salah satu Power Bank terbaik yang wajar dipertimbangkan. Power bank ini mempunyai ukuran mini, hanya sebesar kad ATM yang boleh masuk ke telapak tangan anda.

Power bank ini dilengkapi dengan sel bateri Li-Ion dengan ciri keselamatan yang kuat. Ciri keselamatan termasuk keselamatan litar pintas, keselamatan terhadap suhu, untuk menetapkan semula perlindungan untuk telefon pintar.

Harga: Rp.200,000

BELI DI SINI

6. Yoobao Power Bank

Yoobao

Bagi sesetengah orang, jenama Power Bank ini mungkin terdengar agak pelik. Yoobao memang menyasarkan pasaran Power Bank, dan merupakan salah satu jenama Power Bank terbaik hari ini.

Walaupun namanya tidak sepopuler jenama lain, sebenarnya Power Bank Yoobao mempunyai kualiti yang dapat dibandingkan dengan pesaingnya, seperti Vivan, Xiaomi, dan Sony. Salah satu produk terbaik dari Yoobao ialah Yoobao YB6016 Magic Wand Powerbank 13,000 mAh.

Power bank ini boleh dicas dengan kelajuan tinggi dan mempunyai ciri keselamatan yang kuat. Dengan dua ciri ini, bateri telefon pintar anda akan bertahan lebih lama kerana dijaga dengan baik setiap kali dicas.

Harga: IDR 450,000

BELI DI SINI

7. Remax Shell Powerbank

Power Bank Termurah Di Bawah 100 ribu

Sekiranya anda mencari power bank yang berkualiti dan murah, Remax Shell Powerbank boleh menjadi pilihan pertama anda. Bentuknya sangat kecil seperti gincu dengan reka bentuk yang bagus, menjadikan power bank ini sangat sesuai untuk wanita bergaya.

Namun, setiap kekuatan mesti ada kekurangan. Salah satu kekurangan bank kuasa ini ialah kapasiti kuasanya hanya 2500 mAh. Sekiranya telefon pintar anda hanya memerlukan sedikit kuasa, maka power bank ini sesuai digunakan. Tetapi jika telefon pintar anda memerlukan lebih banyak kuasa, anda harus memilih bank kuasa lain yang dapat menyimpan lebih banyak kuasa.

Harga: IDR 60,000

BELI DI SINI

8. Samsung Power Bank

Bank Kuasa Samsung

Power Bank nipis yang senang dibawa kemana sahaja

Produk pengecasan mudah alih Samsung Power Bank Real Capacity adalah salah satu jenama Power Bank terbaik yang juga perlu dipertimbangkan. Sebabnya, power bank ini mempunyai reka bentuk nipis dan elegan yang senang dibawa kemana sahaja.

Di samping itu, power bank ini dilengkapi dengan komponen terbaik agar aliran kuasa elektrik ke telefon pintar anda lebih stabil. Ini akan melindungi telefon pintar dari kerosakan akibat pengecasan seperti yang dilakukan oleh bank kuasa lain.

Power bank ini mempunyai kapasiti 5200 mAh sehingga dapat digunakan 1-2 kali untuk mengecas bateri telefon pintar anda.

Harga: IDR 300,000

BELI DI SINI

9. Aukey Lightning Power Bank

Aukey Lightning Power Bank adalah salah satu jenama Power Bank terbaik yang harus anda pertimbangkan kerana mempunyai beberapa ciri menarik. Ciri-ciri ini merangkumi; Fitur Quick Charge untuk pengisian bateri cepat, lampu LED untuk pencahayaan, dan fitur Pengisian AiPower untuk pengecasan yang selamat.

Di samping itu, Aukey Lightning Power Bank mempunyai reka bentuk yang menarik dan minimalis yang mudah dibawa ke mana sahaja anda pergi.

Aukey menawarkan power bank dengan kapasiti 5000 mAh hingga 30,000 mAh. Anda boleh menyesuaikan dengan keperluan alat yang anda miliki.

Harga: IDR 400,000 hingga IDR 800,000

BELI DI SINI

10. Hippo Velvet Power Bank

Hippo Velvet Power Bank

Power Bank yang bergaya dengan harga yang rendah

Velvet adalah salah satu jenama Powerbank terbaik dengan reka bentuk moden. Satu produk adalah power bank Velvet 4500 mAh dengan reka bentuk yang elegan dan senang dibawa kemana sahaja.

Hippo Velvet Power Bank dilengkapi dengan kabel USB mikro yang boleh digunakan untuk mengecas pelbagai jenis alat. Bank kuasa Hippo Velvet ini dapat digunakan untuk mengecas telefon pintar anda hingga 3 kali.

Harga: Rp120,000

BELI DI SINI

11. WK Design Bear Digital Powerbank

Jenama Power Bank Terbaik

WK DESIGN Powerbank Bear Digital adalah salah satu jenama Power Bank terbaik di pasaran. Dengan reka bentuk yang nipis dan ringan, power bank ini sangat selesa dibawa ke mana sahaja anda pergi.

Menariknya, walaupun saiznya kecil dan ringan, ternyata power bank ini mempunyai kapasiti kuasa 20,000 mAh. Dengan kekuatan sebanyak itu, anda boleh mengisi semula alat dengan berkali-kali menggunakan power bank ini.

Power bank ini juga dilengkapi dengan 2 port USB sehingga dapat digunakan untuk mengisi ulang 2 telefon pintar sekaligus.

Harga: IDR 300,000

BELI DI SINI

12. Bank Kuasa Tidak Diperlukan

Jenama Power Bank Terbaik

Power Bank Uneed adalah jenama Power Bank terbaik yang boleh anda pilih jika anda perlu mengecas beberapa kali. Power bank Uneed yang mempunyai kapasiti 5,600 mAh dapat digunakan untuk mengecas bateri telefon pintar 2-3 kali.

Selain itu, power bank Uneed juga dilengkapi dengan fitur Quick Charge 3.0 yang membolehkan anda mengisi semula telefon pintar anda dengan lebih cepat. Uneed menawarkan power bank dengan kapasiti kuasa antara 5,600 mAh hingga 12,000 mAh.

Harga: Sekitar IDR 100,000, hingga IDR 500,000

BELI DI SINI

13. Pelabuhan Solar Power Bank 2 USB

Jenama Power Bank Terbaik

Sekiranya anda mencari bank kuasa yang mesra alam, Solar Power Bank adalah jawapannya. Power bank yang unik ini menggunakan cahaya matahari untuk mengisi kuasanya. Cara mengisi daya sangat mudah, hanya dengan meletakkannya di kawasan terbuka dan di bawah sinar matahari.

Power bank ini sangat sesuai untuk anda yang sering berniaga di luar. Solar Power Bank mempunyai badan yang tahan air dan tahan lasak sehingga tidak mudah rosak apabila terkena renjatan atau perlanggaran. Power bank ini juga mempunyai sijil IPX Waterproof sehingga dapat berfungsi dengan baik walaupun dalam keadaan persekitaran yang melampau dan basah.

Dilengkapi dengan 2 port USB sehingga anda dapat mengecas 2 telefon pintar pada masa yang sama. Solar Power Bank juga dilengkapi dengan kompas sehingga anda tidak akan kehilangan arah ketika mengembara.

Harga: IDR 275,000

BELI DI SINI

14. Bank Daya Delcell

Bank Kuasa Delcell

Delcell adalah jenama Power Bank terbaik dan termurah yang boleh anda perolehi yang mempunyai dana terhad. Dengan hanya Rp 50,000, anda dapat memiliki power bank Delcell yang hebat dengan kapasitas 4000 mAh.

Produk power bank dari Delcell dilengkapi dengan Skim Pengurusan Daya dan juga Intelligence Circuit Control yang berfungsi menghentikan proses pengecasan secara automatik apabila bateri alat anda penuh.

Harga: Sekitar IDR 50,000 hingga IDR 200,000

BELI DI SINI

15. Veger Power Bank

Bank Kuasa Veger

Veger adalah jenama bank kuasa yang berasal dari China. Veger adalah salah satu jenama Power Bank terbaik dan terlaris di negara Tirai Buluh.

Veger menawarkan bank kuasa dengan kapasiti kuasa yang cukup besar, dari 10,000 mAh hingga 25,000 mAh. Sudah tentu dengan kekuatan yang banyak, bank kuasa ini dapat mengisi semula beberapa alat dalam satu hari.

Menariknya, walaupun kapasiti kuasa cukup besar, harga bank kuasa ini sangat berpatutan. Dengan hanya IDR 200,000, anda sudah boleh memiliki bank kuasa Veger dengan kapasiti 25,000 mAh.

Harga: Sekitar IDR 70,000 hingga IDR 200,000

BELI DI SINI

Baca juga: Memahami Media Dalam Talian

Nah, di atas adalah senarai jenama bank kuasa terbaik dan terbaik yang boleh anda miliki. Di samping itu, pastikan anda membelinya dari kedai yang dipercayai, untuk mengelakkan penipuan berbahaya.

Masih ada jenama dan jenis power bank yang menurut anda terbaik dan belum disebutkan? Sila kongsi pendapat anda di ruangan komen untuk menyelesaikan artikel ini. Semoga bermanfaat.

Artikel Berkaitan