Sukar mendapat Promosi di Pejabat? Mungkin Ini Sebabnya

dapatkan promosiImej dari Thecareerschoolonline.com

Sesiapa yang menjalani kerjaya di sebuah syarikat atau pejabat, semestinya berharap dapat mendapat promosi untuk mencapai kedudukan yang lebih tinggi. Ada banyak perkara yang dapat membuat seseorang segera mendapat promosi untuk kemajuan kerjaya. Perkara paling penting yang dilihat oleh atasan anda secara umum adalah prestasi anda sendiri.

Mempunyai karier yang terus meningkat pasti merupakan pencapaian yang luar biasa bagi anda. Walau bagaimanapun, untuk mendapatkan kenaikan pangkat dalam kerjaya bukanlah perkara yang mudah untuk dicapai. Anda mesti bekerja keras dengan penuh dedikasi agar anda dapat menghasilkan sesuatu yang maksimum.

Artikel lain:  6 Cara Profesional untuk Mempromosikan Diri Anda di Pejabat untuk Kerjaya Melambung Tinggi

Begitu juga, apabila anda mungkin tidak segera mendapat promosi promosi kerjaya semasa bekerja. Apabila kerjaya anda terasa seperti berjalan di tempat, itu bermakna ada sesuatu yang tidak kena dengan apa yang anda lakukan. Terdapat banyak sebab yang mungkin menghalang promosi kerjaya anda.

Perhatikan beberapa perkara yang boleh menyebabkan anda tidak segera mendapat # promosi di bawah.

1. Anda Elakkan Selalunya Tanggungjawab

Ini mungkin sebab mengapa anda jarang atau tidak pernah mendapat promosi dari syarikat anda. Anda tidak mematuhi sepenuhnya peraturan dan atasan anda. Masalah pekerjaan, anda sering menghindarinya atau bahkan menolaknya.

Sayang sekali apabila pekerjaan adalah tanggungjawab anda tetapi anda selalu berusaha menjauhinya. Oleh itu, adalah wajar sekiranya syarikat tidak memberikan promosi untuk kerjaya anda, ini kerana prestasi anda sendiri tidak optimum.

2. Anda Tidak Ada Tekad untuk Melangkah ke Depan

Anda adalah orang yang mematuhi peraturan, menurut bos juga sangat berdisiplin tetapi tetap tidak pernah mendapat kenaikan pangkat dari syarikat untuk kerjaya. Mungkin penyebabnya ialah anda tidak mempunyai keinginan untuk maju, selain itu anda tidak mempunyai keinginan untuk membuat kejayaan atau inovasi dalam syarikat dengan pekerjaan anda.

Atau anda boleh mengatakan bahawa anda tidak memberikan sesuatu yang lebih kepada syarikat itu. Cuba ubah cara anda bekerja, jangan jadi seperti robot yang hanya berjalan dan berhenti mengikut arahan. Cuba berikan sesuatu yang berguna untuk syarikat anda, dedikasikan sepenuhnya kemampuan anda untuk memajukan syarikat.

3. Tidak Ada Pemimpin Jiwa dalam Anda

Mempunyai semangat pemimpin walaupun sangat kecil sangat diperlukan. Pada masa tertentu, semangat kepemimpinan diperlukan. Baiklah, mungkin anda dilihat oleh syarikat sebagai pekerja yang hanya mengikuti orang lain. Anda bukan orang yang mempunyai visi untuk masa depan dan mempunyai kekuatan untuk menguruskan sesuatu.

Keadaan seperti ini biasanya boleh membuat anda tidak mendapat peluang untuk promosi dari syarikat. Jiwa pemimpin tidak harus dengan menunjukkan kekuatan kepada anda, atau dengan memaksa orang lain untuk memaksa. Dasar anda dalam mengambil setiap langkah dalam pekerjaan anda sudah cukup untuk melihat semangat kepemimpinan anda.

4. Anda Bercakap Banyak Mengenai Diri Anda

Ini mungkin sangat mengecewakan atasan anda. Sebagai contoh, apabila anda dijemput untuk berbincang dengan bos anda untuk membincangkan kemajuan syarikat pada masa hadapan, anda sebenarnya akan membincangkan sendiri. Anda selalu membincangkan prestasi anda, # pencapaian yang telah dicapai dan perkara lain yang tidak relevan sama sekali.

Perbincangannya penuh dengan kata-kata "kerjaya saya", "pengorbanan saya", "usaha saya" dan lain-lain yang saya pasti sangat menyakitkan di mata pegawai atasan. Sebab ini boleh membuat anda tidak mendapat penghormatan dari atasan anda, jadi kesannya tentu saja kerjaya anda tidak segera mendapat promosi dari syarikat.

Baca juga:  5 Langkah Memudahkan Proses Penyesuaian dalam Persekitaran Kerja Baru

5. Persaingan yang Sangat Ketat di Syarikat

Ini adalah alasan yang sangat logik dan paling kerap berlaku di sebuah syarikat. Anda tidak mendapat peluang untuk promosi dari syarikat kerana persaingannya sangat ketat. Banyak pekerja atau pekerja yang mempunyai prestasi dan prestasi yang baik untuk syarikat. Jadi peluang anda untuk mendapatkan promosi dari syarikat menjadi semakin sempit.

Sekiranya demikian, maka tidak ada cara lain untuk mendapatkan promosi kecuali dengan menunjukkan dedikasi dan integriti di tempat kerja untuk syarikat. Berikan apa sahaja kemampuan anda untuk memajukan syarikat, idea, ciptaan dan inovasi diperlukan oleh syarikat untuk mengekalkan pertumbuhannya, jadi berikannya.

Artikel Berkaitan