Ingin Menjadikan Telefon Bimbit dan Elektronik Terpakai menjadi Wang? Manfaatkan 3 laman web berikut

Telefon bimbit dan Elektronik terpakaiImej dari Squarespace.com

Barang terpakai sinonim dengan sesuatu yang tidak berguna dan tidak berharga. Dan jika anda adalah salah satu daripada mereka yang masih berpendapat bahawa barang terpakai seperti alat elektronik dan telefon bimbit terpakai tidak akan bernilai, mulai sekarang anda harus segera membuang pemikiran ini. Kenapa? Kerana dengan menggunakan beberapa laman web berasaskan rangkaian dalam talian, anda akan dapat menjadikan peralatan elektronik atau telefon bimbit terpakai menjadi wang yang pastinya bernilai.

Sudah tentu kaedah ini akan memberi manfaat kepada anda yang sering berubah untuk menggantikan peranti mudah alih dan elektronik terpakai. Tidak sedikit orang yang menggunakan kaedah ini sebagai pekerjaan sampingan untuk dapat wang tambahan. Cara mereka akan membeli elektronik terpakai dengan harga murah. Selepas itu mereka akan menjualnya kembali ke laman web dalam rangkaian dalam talian untuk dapat memperoleh keuntungan yang lebih besar. Menarik betul. Oleh itu, laman web apa yang boleh digunakan untuk menjadikan peranti elektronik dan telefon bimbit terpakai menjadi wang berharga? Berikutan kajian semula.

1. Keselamatan Alat

Imej dari Merchantcircle.comImej dari Merchantcircle.com

Laman web dalam talian pertama yang boleh anda gunakan untuk menjadikan wang elektronik dan telefon bimbit terpakai menjadi Gadget Salvation. Untuk dapat mewujudkannya, anda mesti melayari laman web www.gadgetsalvation.com. Setelah memasuki laman web ini, pada menu anda boleh memilih alat yang ingin anda jual. Untuk menyelesaikan penjualan barang terpakai anda akan diminta untuk menjawab beberapa soalan mengenai keadaan barang dan lain-lain.

Setelah menjawab beberapa soalan sebelumnya, anda akan mendapat label penghantaran percuma yang boleh anda cetak sendiri untuk menempelkan alat anda untuk dihantar melalui pejabat UPS terdekat. Anda akan mendapat wang atau pembayaran semasa barang tiba dan diterima oleh pengguna. Pembayaran sendiri akan dibuat melalui PayPal atau cek.

Artikel lain:  6 Petua Kejayaan Perniagaan dalam Membeli dan Menjual Barang Terpakai

2. eBay

Imej dari Wikimedia.orgImej dari Wikimedia.org

Laman web seterusnya yang boleh anda gunakan untuk mengubah peranti dan alat terpakai menjadi wang adalah eBay. Dengan eBay, anda akan dapat menjual alat dan alat elektronik terpakai selagi berada dalam had yang munasabah.

Tetapi apabila anda memilih eBay sebagai laman web menjual barang elektronik dan # gajet, anda harus bersabar kerana anda tidak akan menerima wang sehingga barang anda benar-benar terjual. Dan secara amnya penjualan di laman web eBay ini memakan masa beberapa minggu atau bahkan berbulan-bulan. Tetapi jika alat dan alat elektronik anda benar-benar popular dan mempunyai keadaan yang baik, anda juga boleh menjualnya dengan cepat.

Anda juga perlu tahu bahawa di laman eBay ini terdapat juga jenis potongan untuk setiap item yang telah dijual. Ini bermakna baki bahagian ini akan menjadi milik anda sepenuhnya. Laman web eBay dianggap paling selamat kerana anda tidak perlu bertemu dengan pembeli secara langsung sehingga anda akan mengelakkan kejahatan yang boleh dilakukan oleh pengguna yang berpura-pura ingin membeli barang anda.

Baca juga:  5 Petua Cara Menjual Barang Terpakai melalui Dalam Talian

3. Craigslist

Imej dari Theamericangenius.comImej dari Theamericangenius.com

Akhirnya, laman web yang boleh anda gunakan untuk menjadikan peranti elektronik dan telefon bimbit terpakai menjadi wang adalah Craigslist. Dengan melayari laman web www.craigslist.org ini, anda akan dapat menjual barang anda dengan baik. Melalui Craigslist seseorang yang akan menjual peranti mereka diminta meletakkan iklan. Atas sebab ini, anda akan diminta untuk melengkapkan maklumat hubungan anda.

Dengan menjual di laman web ini anda tidak perlu membayar atau percuma. Anda juga tidak akan dibebani dengan pelbagai syarat. Pada senarai Craigs ini, anda hanya perlu memasukkan kenalan yang lengkap supaya pembeli dapat menghubungi anda. Craigslist memang akan membawa anda berhadapan dengan pembeli secara langsung dengan sistem #COD (Cash On Delivery). Untuk keselamatan anda sendiri, anda boleh mengaturnya dengan berjumpa di siang hari dan di tempat yang sesak. Jangan lupa juga mengajak rakan sekerja agar anda lebih selesa dan selamat kembali.

Selain dapat menjadikan alat elektronik dan telefon bimbit terpakai ini menjadi wang berguna, dengan melakukan perkara di atas, anda juga dapat mewujudkan persekitaran yang bersih dari pembaziran barang yang tidak digunakan. Sudah tentu sangat menarik jika anda dapat mewujudkan persekitaran yang bersih dan menjana wang sebagai gantinya. Oleh itu, jika anda dapat mengembalikan wang anda dan bukannya membuang barang-barang yang tidak lagi berguna, mengapa tidak perlu ragu untuk melakukannya. Betul?

Artikel Berkaitan