Ketagih dengan permainan? Ini adalah Pemain Kanan Cara Unik untuk Menghentikannya

ketagih dengan permainanImej dari Selecthelp.com

Permainan memang boleh menjadi sesuatu yang membuat orang ketagih pada tahap akut. Dengan semua pengembaraan yang menyeronokkan dan menyeronokkan yang ada dalam permainan, seseorang memang tidak dapat berhenti menghentikan dirinya untuk terus bermain permainan. Walaupun ada keinginan untuk berhenti, tapi entah bagaimana dia selalu tidak dapat melepaskan diri dari permainan yang ada.

Ketagihan dan ketagihan terhadap permainan ini semestinya dihentikan sekiranya ia mencapai tahap akut. Tetapi sayangnya kebanyakan pemain (penagih permainan) merasakan mereka tidak mempunyai cara untuk menghentikan diri mereka bermain permainan. Tetapi beberapa perkara gila sebenarnya boleh dilakukan pemain yang benar-benar ingin berniat untuk menghentikan pergantungan pada permainan.

Sebilangan perkara gila ini telah dilakukan oleh pemain dari China untuk menghentikan ketagihan mereka.

1. Menjalani Terapi  S hock 

Cara gila pertama oleh orang Cina untuk menghentikan ketagihan mereka dalam permainan adalah menjalani terapi kejutan. Anak-anak yang kecanduan permainan ini akan dihantar ke boot camp, sehingga mereka dapat melupakan permainan yang telah menjadi rutin harian mereka.

Di dunia baru ini, kanak-kanak yang ketagihan permainan akan mendapat latihan yang berat dan hukuman yang berat kerana melanggar peraturan. Dari ini, keperibadian anak-anak akan menjadi lebih baik. Kem ini sendiri dirancang khusus untuk dapat mengatasi ketagihan permainan dan internet peringkat tinggi.

Artikel lain:  Ketagih dengan Media Sosial? Inilah 5 Tanda Yang Perlu Anda Ketahui

Dengan menggunakan kaedah ketenteraan, kem ini akan menggunakan beberapa terapi yang tidak berbahaya, tetapi sangat menyakitkan. Menurut pakar psikiatri Yang Yongxin, idea di sebalik terapi menyakitkan ini adalah usaha untuk "membersihkan minda" permainan.

2. Menyewa  H Acker  u ntuk Akaun Meretas

Cara ekstrim kedua bagi orang Cina untuk menghentikan pergantungan mereka pada permainan adalah dengan mengupah penggodam untuk menggodam akaun. Sebilangan besar permainan opiate dalam talian dan dimainkan menggunakan akaun. Ibu bapa yang kesal dengan anak-anak mereka yang sering bermain permainan akan cuba mengupah penggodam untuk menggodam akaun permainan anak-anak.

Di China ada syarikat yang secara khusus terlibat dalam penggodaman penagih permainan. Dalam menjalankan perniagaan mereka, penggodam permainan akan membuat perjanjian kontrak terlebih dahulu dengan ibu bapa penagih permainan. Setelah kontrak diluluskan, penggodam akan menyiasat dan mula menggodam akaun penagih.

Dalam penggodaman ini, penggodam akan melakukan penghapusan item maya penting dan ganjaran yang telah diterima oleh pemain dalam permainan dalam talian. Dari sini penagih permainan akan kecewa sehingga mereka tidak mahu bermain lagi. Terutama jika penggodam berjaya masuk ke dalam akaun, penagih permainan akan mengalami kegagalan sambungan dan akan lebih malas untuk bermain permainan.

3. Melempar ke Penjara

Pemenjaraan diri anda mungkin kelihatan aneh bagi kebanyakan orang. Tetapi bagi penagih permainan mungkin ini adalah kaedah terbaik untuk membuatnya berhenti bermain permainan. Inilah yang terjadi pada Zhang, seorang ayah muda dari dua anak di Provinsi Henan, China. Ketika dia mendapati dirinya tidak terkawal ketika bermain permainan, dia kemudian bertekad untuk dapat menghilangkan kebiasaan ini.

Dia juga tidak berfikir panjang dengan merompak wang dan iPhone seorang wanita dan melarikan diri dengan teksi. Setelah ditangkap, Zhang memberitahu wartawan bahawa dia sengaja melakukan pencurian dan rompakan untuk melunaskan hutangnya akibat permainan dalam talian, dan juga dapat menghilangkan ketagihannya dengan berada di penjara.

Baca juga:  Adakah Selfie Selalunya? Berhati-hatilah dengan 6 Bahaya berikut

4. Ganti Ketagihan Permainan dengan Hobi Positif Lain

Akhirnya, cara Cina yang pelik untuk menghilangkan ketagihan dari permainan adalah dengan hobi baru melukis dinding. Ini dilakukan oleh Luo Bing yang telah ketagihan bermain permainan selama 10 tahun sepanjang hari. Oleh kerana dia sudah merasa tidak enak kerana dia kehabisan waktu di kafe internet, Luo Bing kemudian mengubah hobinya bermain permainan untuk melukis secara percuma.

Titik balik Luo untuk meninggalkan dunia permainan datang ketika dia dan saudaranya sedang merenovasi sebuah rumah. Saudara ini dengan sengaja mengajak Luo bekerja untuk mengubahsuai rumah sehingga Luo melakukan aktiviti baru. Di sinilah Luo mempunyai hobi baru melukis dinding dan mengatakan bahawa dia akan melukis dinding bebas seluas 5 meter persegi (kira-kira 50 kaki persegi) setiap pekerjaan.

Artikel Berkaitan