Hati-hati, Keinginan Segera Ini Yang Selalunya Menghindarkan Kerjaya Newbie Blogging

kesilapan blogger pemulaImej dari Bloggingandtechnology.com

Menjalani kerjaya sebagai blogger bukanlah pekerjaan yang mudah. Tentunya akan ada banyak rintangan dan rintangan yang sering membuat kita menjadi putus asa dan juga mungkin membuat kita mudah menyerah. Terdapat banyak faktor yang menjadikan pemula #blogger kehilangan semangatnya untuk belajar dalam mengembangkan sains dalam bidang blogging. Terlalu lama tidak mendapat apa yang anda mahukan juga dapat menjadikan seseorang yang belajar blog menjadi tidak teruja lagi.

Namun, lama atau tidak boleh dikatakan sebagai blogger berjaya adalah masa yang relatif. Bagi seseorang yang tidak pernah berputus asa dan tidak henti-henti, tentu masa tidak menjadi masalah baginya. Selama proses itu dia lalui untuk mengembangkan dirinya dalam dunia #blogging sesuai dengan landasan yang betul. Kerana keinginan segera untuk blogger boleh menjadi bumerang yang akhirnya dapat membunuh kariernya sendiri. Pertimbangkan beberapa keinginan yang sering menjadikan kerjaya blogging pemula menjadi terhambat, walaupun tidak semuanya.

1. Ingin Menembusi Halaman Satu Dengan Cepat

Saya rasa ini adalah keinginan biasa bagi semua blogger, walaupun mungkin tidak semuanya. Biasanya, keinginan ini akan menjadi sangat bersemangat ketika masih awal untuk mengenali dunia blogging. Kadang kala bahkan tidak termasuk peraturan asas dalam menyampaikan maklumat.

Oleh itu, apabila terdapat beberapa helah untuk membuat kata kunci dapat menjadi nombor satu di halaman #Google, maka akan diburu dengan putus asa. Sebagai contoh, ada yang mengatakan bahawa memilih kata kunci dan berapa banyak kata kunci yang muncul dalam artikel dapat meningkatkan potensi halaman satu di halaman Google.

Artikel lain:  9 Sumber Pautan Balik Berkualiti untuk Blogger Pemula

Mengetahui maklumat ini, seorang pemula segera memukul artikel yang ditulisnya dengan menyampaikan banyak kata kunci yang kadangkala menjadi pelik ketika dibaca. Jadi, tidak mengapa mempunyai keinginan seperti ini, tetapi juga harus terus memperhatikan perkara utama yang lain, pada dasarnya proses yang betul pasti akan membawa anda ke kejayaan.

2. Ingin Mendapatkan Banyak Pengunjung Dengan Cepat

Nah, selain ingin segera memerintah di halaman satu, biasanya seorang pemula juga ingin mendapatkan banyak pengunjung dengan segera. Walaupun blog yang dilakukan tidak banyak kandungan yang dilayan, mereka mahu mendapatkan banyak pengunjung dengan segera. Biasanya, hasrat ini akan mendorong mereka untuk melakukan semua yang mereka mampu untuk meningkatkan pengunjung blog mereka. Sekiranya apa yang mereka lakukan untuk pengoptimuman blog menggunakan salah satu kaedah, saya rasa ia sah.

Tetapi jika mereka menggunakan kaedah kotor, itu sangat buruk. Seperti membuat tajuk yang menipu pembaca seperti tren beberapa waktu lalu. Percayalah, cara ini tidak akan bertahan lama, dan ini hanya akan menjadikan blog anda dilabel negatif oleh pembaca.

3. Ingin Dapatkan Wang Dengan Cepat Dari Blog

Nah, keinginan seperti ini juga sering berlaku. Ini sama dengan pengalaman yang saya alami, memang keinginan untuk mendapatkan wang dari blog sangat besar. Dan, hasrat ini jika tidak diperoleh dengan segera akan menjadikan semangat bekerja di blog menjadi longgar. Terutama jika sasaran awal anda adalah mendapatkan wang dari blog, maka apabila anda tidak segera mendapatkan wang dari blog, rasa kecewa pasti akan menyelimuti anda. Dan itu akan menjadikan perjalanan blog anda menjadi lebih sukar lagi.

Baca juga:  Pemasaran Afiliasi, Perniagaan Yang Sesuai Untuk Blogger Pemula

4. Ingin melakukan semua perkara sendiri

Keinginan seterusnya yang boleh menjadi bumerang adalah ingin menguasai dan melakukan semua perkara dalam dunia blogging sahaja. Bagus untuk meningkatkan pengetahuan anda dalam bidang blogging, tetapi ini tidak akan berkesan sekiranya anda memaksa diri untuk melakukan semuanya sendiri. Kerana terdapat banyak bidang dalam dunia blogging yang perlu ditangani oleh orang yang pakar. Seperti reka bentuk web, logo, #SEO, penulisan artikel dan lain-lain.

Sekurang-kurangnya anda boleh bekerjasama dengan seseorang dalam bidang tertentu untuk dijemput untuk bekerja di blog bersama. Jangan anda semua melakukannya sendiri, mungkin pada awalnya anda mempunyai semangat yang tinggi, tetapi pada masa akan datang, tenaga kita akan banyak habis.

Artikel Berkaitan