Ingin Mencari Inspirasi Hijab yang Menarik? Cuba Lawati 5 Hijab Blogger Inspirasi Seterusnya

tudung bloggerImej dari Dream.co.id

Fenomena fesyen tudung di dunia hari ini memang sangat menawan. Bagaimana tidak, hampir semua kalangan dan profesion, pengenaan jilbab begitu biasa dan meluas. Dan trend tudung itu sendiri menunjukkan peningkatan yang pesat dari tahun ke tahun.

Dari sinilah muncul perwujudan media digital yang cuba meneroka kewujudan fenomena fesyen tudung besar-besaran ini. dan salah satu media digital yang cuba mempersembahkan blog dengan kandungan fesyen tudung adalah blog. Blog hijab yang kebanyakannya adalah aplikasi pelaksanaan hijab untuk menunjukkan kewujudannya.

Hijab Blogger Bukan Sekedar Tempat Kehidupan Sendiri

Tetapi tidak hanya sebagai tempat keberadaan, melalui blog, blogger bertudung juga berkongsi sedikit pengetahuan mengenai penciptaan jilbab, penyokong fesyen dan juga petua kecantikan dan pengalaman dunia hijab mereka.

Artikel lain:  Kenali 7 Blogger Terkenal di Dunia

Tetapi dari semua tujuan yang ingin dicapai, sudah tentu jilbab #blogger mahukan blog hijab yang disedari oleh ramai orang mengenai jilbab sebagai kewajipan bagi seorang wanita Muslim untuk menutup kemaluan. Dan inilah beberapa blog hijab yang pastinya sangat memberi inspirasi dan patut dikunjungi.

1. Dewi Neelam

Blog hijab inspirasi pertama yang patut dikunjungi adalah blog Dewi Neelam, yang alamatnya adalah dewineelam.blogspot.com. Di blog hijaber Dewi Neelam, kita akan menemui banyak tutorial bertudung. Dan satu perkara menarik dari blog ini ialah tutorial bertudung yang disampaikan dapat dipelajari dengan sangat mudah dan praktikal. Selain mudah dan praktikal, penciptaan gaya tudung yang diajarkan oleh Dewi Neelam juga kelihatan lebih elegan dan menawan.

Pesona tudung yang elegan di blog ini wajar. Kerana wajah Dewi Neelam sendiri yang bersih dan cantik itulah yang membuat semua orang suka melihat pesona dan keanggunan. Sebagai tambahan kepada tutorial bertudung yang mudah dan praktikal, di blog Dewi Neelam ini kami juga akan menjumpai foto fesyen tudung yang menginspirasi, beberapa tip kecantikan dan juga pengalaman Dewi Neelam ketika mengikuti beberapa agenda.

2. Orang yang tidak dikenali

Blog Hijab dari pengasas Hijabers Community memang tidak boleh dilupakan dari senarai. Kerana blog dengan nama jenahara.blogspot.com dimiliki oleh pereka muda yang penuh dengan idea kreatif dalam sentuhan fesyen bernama Jenahara.

Wanita Islam ini penuh dengan minat dalam dunia fesyen dan tudung. Ini terbukti dari pelbagai rekaan pakaian Muslim dengan gaya yang lebih dinamis, kemas dan moden di blog ini. Reka bentuk yang dibuat oleh Jenahara dari blog ini sendiri diketahui tidak memainkan banyak motif, tetapi banyak ciptaan dengan potongan dan siluet untuk menghasilkan pelbagai fesyen tudung yang unik dan bergaya.

Oleh itu anda yang gemar dunia fesyen dan jahitan, blog ini harus diakses. Ciri fesyen fesyen Jenahara yang dipaparkan di blog ini adalah koleksi pakaian dalam warna hitam atau berani. Ciri ini juga menentang kebanyakan mod hijab warna pastel yang biasa digunakan oleh hijabers.

3. InaRovi

Blog hijab inspirasi seterusnya yang patut dikunjungi adalah blog inarovi.blogspot.com. Di blog hijab Ina Rovi, kita akan mendapat banyak inspirasi fesyen tudung. Di samping itu, dalam blog ini kita juga akan mendapat banyak pengetahuan dari pengalaman Ina Rovi dalam menyertai pelbagai acara fesyen, terutamanya fesyen Muslim. Ina Rovi sendiri adalah hijab dari Surabaya yang juga pereka fesyen muslim dan juga penyanyi.

4. DianRainbow

Kewujudan nama Dian Pelangi tidak dapat diragui sebagai hijaber. Dengan pelbagai gaya dan mod tudung yang dipersembahkan oleh Dian di dianrainbow.blogspot.com, blog ini menjadikannya sangat senang dikunjungi dan dikunjungi.

Apabila anda melayari blog Dian Pelangi ini, anda akan dimanjakan dengan pelbagai gambar fesyen Dian Pelangi, yang tentunya boleh menjadi bahan dan rujukan menarik untuk pakaian Muslim. Seperti namanya, blog Dian memberikan banyak sensasi pelangi dalam pelbagai pakaian dan tudung.

Baca juga:  Diana Rikasari ~ Blogger Fesyen Popular yang Berjaya Memulakan Jenama dan Kasut Pop

5. DianAyuty

Akhirnya, blog hijab yang memberi inspirasi yang patut dikunjungi adalah dianayuty.blogspot.com. Blog, yang dimiliki oleh anggota komuniti hijab bernama Dian Ayu, sangat aktif dalam bidang solek. Di blog ini anda pasti akan menemui banyak gambar dokumentasi dari cara Dian membuat soleknya.

Bahkan beberapa jilbab lain telah merasakan hasil solekan dari Dian. Salah satu jilbab yang mendapat solek dari Dian Ayu adalah Jenahara. Hasil solek dari Dian sendiri menarik kerana hasilnya lembut dan berkarakter.

Artikel Berkaitan