Persiapan untuk Menyambut Pesta Diskaun di Harbolnas 2018

Harbolnas 2018Persiapan untuk Harbolnas 2018

Hari Membeli-belah Dalam Talian Nasional (Harbolnas) akan tiba tidak lama lagi. Inilah saat yang dinantikan oleh kebanyakan pencinta membeli-belah dalam talian di Dunia kerana akan ada potongan besar dari pelbagai laman web e-dagang tempatan, termasuk Bukalapak.com.

Terdapat beberapa perkara yang perlu kita persiapkan untuk menyambut pesta diskaun harbolnas 2018  yang akan diadakan pada 12 Disember. Kita perlu mempersiapkan diri kerana Hari Membeli-belah Dalam Talian Nasional adalah salah satu peluang terbaik bagi sesiapa sahaja untuk membeli pelbagai produk dengan harga yang rendah.

Persiapan untuk Menyambut Harbolnas 2018

Agar anda dapat memaksimumkan diskaun harbolnas 2018, sekurang-kurangnya anda perlu menyediakan perkara berikut:

1. Alat Pembayaran Mudah

Berbelanja di kedai dalam talian apabila ada pesta diskaun harbolnas 2018 nanti, sudah tentu kami tidak akan melakukannya hanya pada waktu siang. Sebaliknya, tidak jarang kita melakukan transaksi pada waktu petang dan petang.

Tidak sedikit transaksi yang mungkin juga kita lakukan pada waktu pagi. Tetapi tidakkah kedai dalam talian memberi kita masa yang cukup untuk membuat pembayaran?

Ini sememangnya benar. Sebab mengapa kita memerlukan alat pembayaran yang mudah dan pantas adalah mempercepat proses mengemas barang yang kita pesan (beli) supaya barang yang kita pesan akan diproses lebih cepat dan dihantar lebih cepat.

Terdapat 3 kaedah pembayaran atau instrumen yang saya rasa dapat menyokong aktiviti membeli-belah semasa pesta diskaun harbolnas 2018, termasuk:

  • Bayar menggunakan kad kredit . Selain dapat digunakan untuk membayar pada masa yang sama, kad kredit juga sangat menguntungkan kerana kedai dalam talian seperti Bukalapak misalnya, sering bekerjasama dengan bank (Dunia) seperti BNI, Mandiri, BCA, dan lain-lain. Oleh itu, jika kita membuat pembayaran menggunakan kad kredit dari BNI, misalnya, kita dapat potongan harga hingga puluhan persen bergantung pada hasil kerjasama antara kedai dalam talian dan bank yang mengeluarkan kad kredit yang kita gunakan.
  • Perbankan internet . Sekiranya anda tidak mempunyai kad kredit, perbankan internet boleh menjadi pilihan pembayaran yang mudah dan cepat.
  • Perbankan mudah alih . Sekiranya anda merasakan kaedah pembayaran dengan perbankan internet terlalu menyusahkan dan rumit, anda boleh menggunakan perbankan mudah alih yang lebih mudah

2. Buat Peringatan

Peringatan diperlukan kerana kadangkala potongan harga diberikan secara tematik sehingga setiap hari tema diskaun mungkin ditawarkan secara berbeza.

Kerana acara pesta diskaun hari membeli-belah dalam talian nasional 2018 tidak hanya akan berlangsung selama 1 hari, maka kemungkinan kedai dalam talian melaksanakan pesta diskaun tematik setiap hari.

Peringatan sangat diperlukan jika anda hanya memburu produk tertentu seperti fesyen, telefon pintar, atau peralatan ibu dan bayi.

2. Pasang Aplikasi pada Telefon Pintar

Aplikasi ini sangat kami perlukan jika anda ingin memaksimumkan semua tawaran diskaun, pengembalian wang tunai, penghantaran percuma, dan berkongsi tawaran menarik yang lain. Kerana, sering kali diskaun dan pelbagai promosi yang ditawarkan hanya dapat digunakan jika kita menggunakan aplikasi untuk berbelanja.

Sekiranya anda sudah memasang aplikasi, jangan lupa untuk mengemas kini aplikasi yang telah anda pasangkan sebelum Sukan Negara.

Sehingga aplikasi ini terkini atau dapat dikemas kini secara automatik. Ubah tetapan di Google Play sehingga aplikasi dapat diperbarui secara automatik di rangkaian selular dan WiFi.

3. Sediakan Senarai Beli-belah

Diskaun besar-besaran sering membuat kita gila membeli belah. Agar tidak boros dan berminat untuk membeli barang-barang murah yang kadang-kadang kita tidak perlukan. Lebih baik anda membuat senarai belanja yang akan menjadi keutamaan.

Anda harus menulis senarai membeli-belah bermula dari yang paling penting terlebih dahulu, kemudian susun mengikut yang anda perlukan.

4. Sertailah Harbolnas di Bukalapak

Terdapat banyak faedah yang akan anda perolehi sekiranya anda menyertai harbolnas di kedai dalam talian Bukalapak, termasuk:

  • Banyak produk didiskaun 80% atau 90% lebih
  • Pulangan tunai sehingga 100% tersedia
  • Bukalapak menyediakan ciri-ciri yang dapat dirundingkan yang dapat anda gunakan untuk menawar harga. Pada masa harbolnas, ciri ini bukan sahaja dapat digunakan sekali tetapi berkali-kali
  • Banyak penghantaran percuma dengan syarat lebih ringan
  • Bukalapak adalah salah satu kedai dalam talian yang paling dipercayai dan lengkap. selain menyediakan kedai dalam talian yang baru, kedai ini juga menyediakan produk terpakai atau produk terpakai

Baca juga: 10+ Laman Membeli-Belah Dalam Talian Terbaik di Dunia

Sekiranya anda tidak mahu melepaskan tawaran menarik dari Harbolnas, maka anda mesti melakukan beberapa persiapan di atas. Semoga artikel ini bermanfaat, dan mudah-mudahan anda dapat membeli barang impian anda dengan harga yang terbaik.

Artikel Berkaitan