Tidak Mahu Tertinggal Pesaing, YouTube Melancarkan Beberapa Kemas Kini

kemas kini Youtube terkiniImej dari Ipsyos.com

Industri digital adalah medan bagi mereka yang mesti sentiasa bersedia dengan persaingan yang tinggi. Selain kemungkinan adanya inovasi baru yang dapat mengubah pemain lama, perniagaan digital juga bergantung pada seberapa tinggi minat pengguna.

Dari fakta di atas, penyedia perkhidmatan perkongsian video #YouTube juga tidak mahu ketinggalan dan kehilangan daya saing dengan penyedia perkhidmatan lain yang serupa. Ini kerana pada masa ini kandungan video telah menjadi salah satu pasaran yang paling menguntungkan dalam perniagaan industri digital. Bukan hanya konsep media sosial, kandungan video kini juga telah diproses dalam bentuk yang lebih kreatif seperti perkhidmatan streaming ke paparan tiga dimensi (3d).

Sebagai langkah pencegahan terhadap kemerosotan syarikat, YouTube baru-baru ini telah mengeluarkan sejumlah kemas kini yang memberi kesan yang signifikan. Antaranya ialah perubahan penampilan aplikasi mudah alih dan pelepasan saluran permainan YouTube di beberapa negara, termasuk Dunia.

Paparkan Aplikasi Youtube yang Lebih Evokatif

Dalam pernyataan rasmi dari pembangun YouTube, platform perkongsian dalam talian #video telah memberikan kemas kini pada paparan halaman utama aplikasi mudah alih. Paparan merangkumi beberapa butiran seperti ikon gambar kecil video untuk menyalurkan cadangan yang disesuaikan berdasarkan minat pengguna.

Dalam kemas kini, penampilan ikon video di halaman utama akan kelihatan lebih besar dan lebih jelas. Ini menjadikan pengguna lebih berguna dan dapat menentukan sama ada video itu menarik atau tidak. Kerana seperti yang diketahui umum, kini semakin banyak video sebenarnya tidak berkualiti tinggi. Dengan bantuan maklumat yang lebih lengkap, pengguna dapat dengan mudah menentukan video mana yang sebenarnya mereka cari.

Artikel lain:  Kekaburan Khusus ~ Ciri Baru YouTube Yang Boleh Mengaburkan Objek Bergerak

Di sebelah masalah sistem cadangan, YouTube juga mengemas kini algoritma dengan teknologi rangkaian neural. Dari teknologi baru ini, sistem YouTube akan menyaring video dan saluran yang telah dilanggan oleh pengguna. Dari data yang diperoleh, termasuk menggabungkan dengan riwayat tontonan pengguna, cadangan dan video yang dipaparkan di halaman utama juga diharapkan lebih sesuai dengan minat pengguna.

Pembangun YouTube mengatakan bahawa semakin lama pengguna mengakses perkhidmatan YouTube dan membuka banyak video, semakin kompleks data diproses untuk menentukan video mana yang termasuk dalam rangkaian cadangan. Kemas kini ini juga dimuat secara automatik dengan segera apabila kami mengakses aplikasi YouTube untuk sistem operasi #Android dan iOS tanpa perlu melakukan pembaharuan.

Menawarkan Sensasi Video 360 ° dengan Audio yang Memikat

Selain daripada kemas kini paparan halaman utama halaman YouTube, kemas kini juga diberikan kepada fitur video 360 ° yang semakin diminati oleh penonton YouTube. Teknologi baru yang disertakan dalam ciri ini, iaitu audio spatial yang membolehkan kita mendengar kualiti suara video jauh lebih baik. Dari sana juga terdapat perkhidmatan video streaming langsung 360 ° yang dapat diakses melalui aplikasi mudah alih.

Berkaitan dengan ciri audio spasial, pasukan pengembangan mengatakan bahawa teknologi ini memungkinkan kita untuk dapat mendengar output suara seperti mendengar secara langsung. Baik dari kedalaman, jarak dan intensiti suara semuanya berusaha untuk merasa seindah mungkin.

Tetapi yang perlu diperhatikan adalah, untuk menikmati fitur baru ini hanya dapat diakses dari smartphone Android yang menggunakan headphone. Selain itu, fitur ini juga tidak dapat digunakan oleh live streaming video.

Baca juga:  Youtube Gaming Update Anyar Feature Untuk Mengejar Pesaing

Mempersembahkan Saluran Dunia Permainan Youtube

Kemas kini yang tidak kurang menarik adalah pelancaran saluran permainan YouTube untuk pengguna di Dunia. Sebelum ini, perkhidmatan permainan YouTube ini hanya wujud di beberapa negara seperti Amerika dan Britain. Tetapi untuk memperluas perkhidmatan ini, permainan YouTube akhirnya dapat dinikmati oleh pengguna di beberapa negara lain termasuk Dunia.

Bagi mereka yang berminat untuk mengakses halaman ini, anda boleh mengunjungi alamat gaming.youtube.com dan log masuk terus menggunakan akaun Gmail anda. Di dalamnya pengguna dapat menonton berbagai video permainan, yang dilengkapi dengan kemudahan live chat. Oleh itu, semasa menonton video kegemaran #game, kami juga dapat memberi komen secara langsung dan berinteraksi dengan penonton lain.

Artikel Berkaitan