Pengalaman Saya Meminjam Wang di Institusi Pinjaman Tunai Dalam Talian

Pinjaman Tunai Dalam Talian

Makalah ini dibuat untuk orang yang ragu-ragu terlebih dahulu dengan agensi pinjaman tunai dalam talian. Sebenarnya, itu tidak semua buruk, seperti yang dilaporkan secara meluas.

Sebulan yang lalu, saya keliru kerana anak saya yang berusia 4 tahun jatuh sakit. Panas badannya turun selama tiga hari berturut-turut. Kerana tidak sembuh walaupun ia dirawat, saya akhirnya membawanya ke hospital. Setelah memeriksa darah, ternyata anak saya menghidap demam kepialu dan terpaksa dimasukkan ke hospital.

Mungkin anda fikir saya berlebihan. "Ini rumah biasa, kemudian setelah keluar dari hospital juga sembuh". Bukan saudara-saudara, yang membuat kekacauan bukan hanya kerana anak saya sakit, tetapi kerana wang. Ya wang. Saya sangat panik, kerana keadaan ketika itu, saya baru pindah bekerja. Iaitu saya masih dalam percubaan. Insurans automatik untuk saya dan kuota anak saya belum keluar.

Bagi bayaran hospital, anda tahu sendiri. Memang, saya telah mendaftarkan anak saya BPJS Health class 1. Tetapi malangnya, saya belum ke hospital menggunakan BPJS. Setakat ini saya selalu bergantung pada insurans swasta dari pejabat. Apabila seorang kanak-kanak sakit, saya benar-benar tidak dapat insurans insurans pejabat. Kerana dalam keadaan panik, saya membawa anak saya ke hospital yang paling dekat dari rumah, yang sayangnya tidak menerima BPJS.

Kos Hospital Yang Membuat Kita Buruk

Setelah anak saya memasuki bilik, saya mengurus pentadbiran. Alamak, saya terkejut apabila melihat perincian kosnya. Hampir sebesar gaji saya selama satu bulan! Ada dana, tapi ya saya segera melarat.

Itulah perkataan artikel kewangan. Setiap keluarga harus mempunyai dana kecemasan yang berguna untuk keadaan mendesak seperti ini. Malangnya, saya tidak pernah mengikuti kata-kata artikel itu. Akibatnya saya kini menjadi miskin secara automatik.

Syukurlah anak saya telah pulih dan pulang sekarang, tetapi berbanding terbalik dengan keadaan kesihatan poket saya. Sekurang-kurangnya saya harus menunggu 20 hari lagi untuk gaji, sementara keperluan harian mesti dipenuhi. Saya cuba meminjam wang dari keluarga dan rakan terdekat, hasilnya adalah sifar.

Tetapi bernasib baik, ada satu orang yang mengesyorkan saya meminjam wang melalui perkhidmatan pinjaman tunai dalam talian Kredivo . Pada mulanya saya ragu-ragu untuk meminjam di sana, memandangkan banyak laporan mengenai pinjaman tunai dalam talian bahawa faedahnya tidak masuk akal, dan ada juga yang ditagih tanpa berperikemanusiaan. Tetapi kerana saya terperangkap, saya akan mencubanya terlebih dahulu.

Sudah tentu saya membaca mengenai Kredivo terlebih dahulu. Tidak peduli seberapa cepatnya, saya tidak mahu hanya menggunakan aplikasi palsu. Setelah saya meneliti sedikit mengenai Kredivo, ternyata inilah beberapa maklumat yang saya dapat mengenai Kredivo.

Pinjaman Tunai dalam talian di Kredivo

Kredivo adalah kad kredit digital yang berfungsi sama seperti kad kredit. Dia memberikan pinjaman dalam bentuk batas, untuk digunakan dalam belanja online di rakan e-dagang mereka, atau batas itu dikeluarkan dalam bentuk dana baru ke akun kami. Sekiranya saya membandingkan dengan Akulaku, atau Tunaiku, faedah Kredivo terendah hanya 2.05% sebulan.

Kredivo juga telah didaftarkan dengan FSA sehingga anda boleh mengatakan ia lebih selamat. Tidak banyak yang memberikan komen buruk. Saya menjadi lebih yakin untuk menawarkan pinjaman di sana. Selepas memuat turun, saya mendaftarkan akaun ansuran Kredivo. Prosesnya ternyata sangat mudah, saya hanya diminta mengambil selfie, menyambungkan akaun e-commerce yang digunakan untuk membeli-belah, dan menyambung ke perbankan internet.

Saya cuba mengetepikannya semasa bekerja. Semasa saya memeriksa semula permohonan Kredivo saya, ternyata permohonan saya telah diluluskan. Kredivo memberi saya had Rp 25 juta . Wah, sungguh bernasib baik. Malah kad kredit saya tidak mencapai had itu. Kerana apa yang saya perlukan adalah dana segar, saya segera memasuki Perkhidmatan, kemudian Pinjaman Tunai secara dalam talian.

Terdapat dua jenis pinjaman: pinjaman mini dan pinjaman jumbo. Untuk pinjaman mini, tempohnya hanya 30 hari, dan pinjaman minimum Rp 500 ribu. Bagi mereka yang jumbo, jangka masa ansuran dapat memilih 3 bulan atau 6 bulan, dengan minimum pinjaman Rp 1 juta.

Oleh kerana saya memerlukan dana lebih dari Rp 1 juta, saya memilih pinjaman jumbo dan jangka masa ansuran enam bulan. Kadar faedah hanya 2.95% sebulan. Setelah mengisi borang dalam aplikasi dan memasukkan nombor akaun dengan nama peribadi, pengiriman segera diproses. Apa yang membuat saya terkejut sekali lagi, proses pengeluaran dana benar-benar kilat. Lebih kurang 5 minit, had Kredivo saya telah bertukar menjadi tunai dalam akaun.

Sejujurnya, saya secara peribadi telah banyak dibantu oleh kemudahan pinjaman tunai dalam talian dari Kredivo ini. Bukan hanya kerana prosesnya cepat, dan hadnya besar, tetapi mereka tidak memanfaatkan situasi peminjam, bukti kadar faedah rendah dan masuk akal.

Untuk rakan-rakan yang ingin menawarkan pinjaman tunai dalam talian, Kredivo saya cadangkan!

Baca juga:  Pinjaman Tunai Dalam Talian Tanpa Tinjauan yang Menyesatkan? Inilah Fakta!

Artikel Berkaitan