Steller ~ Media Sosial Baru yang Mula Menarik di Dunia

PenjualImej dari Steller.co

Dengan tempat mula naik, sekarang banyak orang di Dunia menggunakan media sosial Steller. Dengan fungsinya, banyak yang mempamerkan tempat yang mereka kunjungi, pakaian, tempat kuliner, hobi dan semua perkara yang berkaitan dengan aktiviti harian mereka.

Persoalannya mengapa masyarakat Dunia mula berminat untuk menggunakan media sosial Steller? Alat yang berguna tentunya mempunyai fungsi untuk penggunanya, serta media sosial #media ini. Dilihat dari namanya, Steller, singkatan dari pencerita, yang ditafsirkan dalam bahasa Dunia adalah pencerita atau pencerita.

Oleh itu, media sosial ini adalah # aplikasi yang berfungsi untuk menceritakan perjalanan, tempat kuliner yang pernah anda lawati, dan fesyen apa yang anda pakai. Dengan ciri-ciri teks, gambar dan video yang digunakan Steller sebagai alat untuk bercerita.

Steller Sebagai Tempat Untuk Menunjukkan Identiti Anda

Sudah diketahui bahawa, media sosial lebih dominan digunakan sebagai tempat untuk menunjukkan identiti kita. Tetapi dari pelbagai jenis media sosial yang sudah ada, ciri-ciri yang mereka ada menyediakan alat atau kemudahan yang berbeza. Contohnya, seperti Youtube, media sosial lebih fokus menggunakan fitur video sebagai interaksi di dunia maya. Begitu juga dengan Facebook, Instagram, Path dan sebagainya mempunyai ciri-ciri anda yang ada.

Tetapi media sosial Steller hadir dengan nuansa yang sangat berbeza dan boleh dikatakan media sosial dengan ciri lengkap. Betapa tidak lengkap, Steller telah menyediakan fitur teks, gambar dan video ke dalam satu entiti yang tidak dapat dipisahkan. Jadi dengan ciri-ciri yang lengkap, mesej yang disampaikan dengan media sosial jelas. Dengan cara itu, Steller boleh dikatakan sebagai media sosial yang menggabungkan fungsi beberapa media sosial yang ada.

Artikel lain:  Friendster.id ~ "Reinkarnasi" Media Sosial Lama dengan Rasa Dunia yang Lebih Khas

Adakah Steller akan menguasai dunia sosial di dunia?

Pada pendapat saya, jika dilihat dari fungsi yang dipegang oleh Steller, sangat mungkin orang-orang di Dunia akan beralih dari media sosial yang biasa mereka gunakan ke media sosial pendatang baru ini. Sebilangan besar orang Dunia mempunyai lebih banyak daripada akaun media sosial. Ini kerana mereka ingin menggunakan beberapa fungsi yang disediakan oleh media sosial.

Dengan kedatangan media sosial Steller, orang-orang di dunia tidak perlu lagi bersusah payah untuk memiliki banyak akaun media sosial. Kerana fungsi yang ada di Steller sudah mewakili ciri-ciri semua media sosial. Apa yang mungkin berlaku ialah media sosial yang ada akan digantikan oleh Steller jika mereka tidak mengembangkan ciri yang mereka sediakan.

Steller Baru Dikenali di Dunia

Walaupun mempunyai banyak ciri yang disediakan, media sosial yang satu ini masih merupakan perkara yang sangat baru di Dunia. Kembali lagi kepada masyarakat dunia itu sendiri. Sekiranya disambut, maka Steller akan menjadi perubahan besar bagi media sosial di Dunia ini. Terlepas dari semua itu media sosial akan bertahan jika mempunyai kemudahan bagi penggunanya disertai dengan banyak fitur di dalamnya.

Dapat diramalkan bahawa, masyarakat Dunia akan membanjiri penggunaan Steller yang dibuktikan oleh para artis yang sudah mempunyai akaun Steller seperti pemeran dalam filem AADC (Dian Sastrowardoyo), Angga Dwimas Sasongko kepada pelukis (Eko Nugroho). Ini adalah salah satu bukti di zaman ini bahawa manusia tidak dapat dipisahkan dari aplikasi media sosial. Dengan kenyataan ini, banyak syarikat IT terus mengembangkan aplikasi yang mereka buat untuk memenuhi keperluan orang di seluruh dunia.

Baca juga:  Waffle ~ Aplikasi Media Sosial Foto Kolaborasi Konsep Penciptaan Samsung

Manusia akan terus berkembang mengikut zaman mereka sendiri. Bagi anda yang mengenali sebagai seseorang yang sentiasa terkini, persiapkan diri anda untuk memasuki era baru dalam dunia media sosial dengan kedatangan media sosial Steller ke Dunia ini. Jadikan pembangunan #teknologi ini sebagai alat yang berguna untuk anda.

Artikel Berkaitan