Buat Laman Web yang Kuat Menggunakan Bilah Sitebat

Buat Laman Web dengan Sitebeat

Di zaman digital seperti sekarang, adalah wajib bagi peniaga untuk memiliki laman web atau blog. Bukan tanpa alasan, kewujudan laman web / blog sangat bermakna untuk meningkatkan prestasi perniagaan agar dapat bertahan dalam persaingan perniagaan yang sengit.

Walau bagaimanapun, sebilangan besar pengusaha merasa terbeban dan gagal membuat laman web untuk perniagaan mereka kerana mereka tidak memahami cara membuat laman web, atau mereka mungkin merasakan bahawa kos membuat laman web terlalu mahal.

Sebenarnya, terdapat banyak perkhidmatan pembangun laman web yang menawarkan kemudahan dalam membuat laman web dengan harga yang berpatutan. Salah satunya ialah Sitebeat .

Apa itu Sitebeat?

Sitebeat adalah platform pembuatan laman web yang mudah digunakan dan membolehkan pengguna membuat laman web dan kedai dalam talian yang kuat.

Dengan platform ini, kita tidak perlu belajar pengekodan kerana terdapat begitu banyak templat laman web yang dapat digunakan. Di samping itu, jika anda ingin mempunyai laman web yang lebih profesional, anda boleh menggunakan pilihan SitebeatPRO di mana pasukan sitebeat akan membantu membina laman web untuk anda dengan sentuhan terbaik dari mereka.

Dengan Sitebeat, kami memiliki kendali penuh terhadap laman web yang dibuat, bahkan kami dapat mengedit laman web menggunakan telefon bimbit, di mana saja dan kapan saja. Dengan kemudahan ini, tentu semua orang dapat menunjukkan kehadiran mereka di internet dan mengalahkan mereka yang masih melakukannya dengan cara lama.

Buat Laman Web dengan Mudah di Laman web

Sebagai catatan, artikel ini tidak mengandungi tutorial mengenai cara membuat blog atau laman web di Sitebeat. Tetapi lebih banyak lagi untuk membincangkan beberapa ciri menarik yang terdapat dalam pembangun laman web .

Agak berbeza dengan pembangun laman web lain, di Sitebeat kita dapat membuat laman web dengan mengambil beberapa langkah mudah dan cepat. Sesiapa sahaja boleh melakukannya, bahkan pemula yang tidak mempunyai kemahiran pengekodan sama sekali dapat membuat laman web yang kuat dengan bantuan Sitebeat.

Dalam Sitebeat ada beberapa ciri unik yang membantu penggunanya dalam membuat laman web. Dengan ciri-ciri ini proses membuat laman web menjadi sangat mudah dan menyeronokkan. Beberapa ciri ini termasuk:

 1. Templat yang boleh disesuaikan ; Sitebeat menyediakan ratusan templat profesional untuk penggunanya. Dan pengguna boleh mengubah templat mengikut keinginan mereka.
 2. Seret dan Lepas sahaja ; Sitebeat sangat sesuai untuk mereka yang tidak memahami pengekodan. Anda cukup menarik dan hanya menampal kandungan yang ingin anda paparkan di laman web, semudah itu.
 3. Kedai Dalam Talian All-in-one ; membuat kedai dalam talian, melancarkan, dan menguruskan kedai dalam talian menggunakan satu platform.
 4. Urus melalui telefon bimbit ; jika anda melancong dan ingin melakukan kemas kini di laman web, anda boleh melakukannya melalui telefon bimbit.
 5. Versi laman web mudah alih ; semua laman web atau blog yang dibuat dengan Sitebeat secara automatik akan mempunyai versi mudah alih, dan tentu saja dengan penampilan yang menarik.
 6. Pemasaran di media sosial ; Sitebeat juga mempunyai ciri unik untuk membantu mempromosikan laman web kedai dalam talian anda di media sosial, seperti Instagram, Facebook dan Twitter.

Selain daripada beberapa ciri yang disebutkan di atas, masih terdapat beberapa ciri penting lain yang boleh didapati di Sitebeat.

Pengoptimuman Laman Web dengan Sitebeat

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi prestasi laman web, baik di mata pengunjung dan mesin pencari. Membuat laman web / blog dengan bantuan Sitebeat akan membantu anda mengoptimumkan beberapa faktor penting ini, seperti:

1. Pengalaman Pengguna (UX)

Pengalaman Pengguna adalah pengalaman pengguna laman web ketika mereka dan melayari laman web. Beberapa perkara yang mempengaruhi UX misalnya;

 • Nampak laman web yang kemas
 • Laman web mudah diakses dan dimuat dengan pantas
 • Navigasi yang senang digunakan

Di Sitebeat, kami dapat mengoptimumkan prestasi laman web sehingga dapat meningkatkan pengalaman pengguna ketika berada di dalamnya.

2. Paparan Laman Web

Setiap pemilik laman web tentu ingin mempunyai struktur laman web yang jelas yang memudahkan pengunjung menggunakannya. Dengan Sitebeat, pengoptimuman paparan laman web dapat dilakukan dengan mudah dan cepat.

Beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mengoptimumkan penampilan laman web;

 • Gunakan latar belakang yang selesa untuk mata
 • Gunakan fon yang senang dibaca
 • Gunakan tipografi yang bersih dan tajam

3. Proses Pemuatan Cepat

Pastikan proses memuatkan laman web anda tidak lama dan berat kerana pengunjung biasanya akan segera menutup laman web yang terlalu lama untuk memuatkan halaman. Beberapa petua yang boleh dilakukan misalnya;

 • Gunakan fail gambar dan video dengan resolusi yang baik dan ukurannya tidak terlalu besar.
 • Jangan gunakan flash kerana proses memuatkannya cukup lama.

Kelajuan memuat biasanya dipengaruhi oleh kod di laman web, dan juga kualiti hosting. Anda boleh membuat laman web yang ringkas, ringan, dan memuat dengan cepat dengan menggunakan Sitebeat.

4. Kemas kini Laman Web

Pengemaskinian laman web sangat penting dilakukan kerana dapat menyumbang kepada penilaian pengunjung dan juga mesin pencari laman web. Laman web yang tidak mempunyai kemas kini pasti akan dianggap terbengkalai, dan ini boleh merosakkan imej laman web.

Laman web yang kelihatan diabaikan biasanya akan membuatkan pengunjung meragui kredibiliti mereka dan secara amnya prestasi mereka di mesin carian juga buruk. Anda harus mengemas kini kandungan di laman web anda, sama ada kandungan artikel, gambar, atau video.

Sekiranya anda menggunakan Sitebeat, semua proses pembaharuan dapat dilakukan dengan mudah dan cepat. Anda juga boleh melakukannya melalui telefon bimbit.

Sebagai penutup, untuk mendapatkan pelbagai kemudahan dan kelebihan yang ditawarkan oleh Sitebeat, tentu ada harga yang harus kita bayar. Sekiranya anda berminat menggunakan Sitebeat, pastikan untuk memilih pakej yang sesuai dengan keperluan perniagaan anda.

Baca juga: Memahami Laman Web

Artikel Berkaitan