Agensi PromoNavi, Alat Percuma untuk Beriklan di Google Ads dengan Mudah

Agensi PromoNavi

Sebagai perniagaan dalam talian, pernahkah anda mendengar mengenai PromoNavi Agency ? Mungkin ada yang sudah mengetahui dan menggunakan alat pemasaran dalam talian ini, tetapi mungkin masih banyak yang belum mengetahui.

Seperti yang kita ketahui, terdapat banyak rangkaian iklan di internet. Di Dunia, salah satu rangkaian pengiklanan yang paling terkenal adalah Google Ads (dahulunya Google Adword).

Walaupun dianggap sebagai salah satu rangkaian pengiklanan terbaik di dunia, terdapat banyak pengusaha tempatan yang sukar untuk mengiklankan perniagaan mereka melalui Google Ads. Alasannya bervariasi, ada yang merasa tidak kenal dengan halaman antara muka di halaman Google Ads, ada juga yang tidak tahu bagaimana membuat kempen iklan.

Nah, perkhidmatan Agensi PromoNavi ini dapat membantu mereka yang telah berjuang untuk beriklan di Google dan tidak tahu bagaimana membuat kempen iklan untuk perniagaan mereka.

Apa itu Agensi PromoNavi?

Agensi PromoNavi adalah alat percuma yang dapat digunakan untuk membantu membuat iklan Google Ads dengan mudah dan cepat. Dengan alat ini, anda dapat kreatif dalam membuat iklan sehingga anda dapat menghasilkan penukaran lalu lintas terbaik.

Alat ini adalah perkhidmatan terbaru dari PromoPult Russia, sebuah syarikat antarabangsa yang memfokuskan pada perkhidmatan pemasaran melalui Search Engines (SEO dan SEM). Sebelumnya, PromoPult juga merilis alat pemasaran dalam talian yang banyak digunakan oleh pemasar dalam talian di dunia, iaitu Promonavigator (SEM) dan Uptopromo (SEO).

Sebenarnya PromoNavi Agency agak serupa dengan PromoNavigator, perbezaannya ialah PromoNavi Agency ditujukan untuk Agensi Digital dan Freelancer yang menjual perkhidmatan iklan Google Ads.

Walaupun alat ini ditujukan untuk agensi digital dan freelancer, tentu saja alat ini dapat digunakan oleh siapa saja; sama ada individu, agensi digital, dan semua jenis perniagaan.

Apakah Ciri-Ciri Agensi Promonavi?

Dari hasil pemantauan saya, PromoNavi Agency kini mempunyai enam perkhidmatan utama untuk penggunanya. Ada kemungkinan bahawa perkhidmatan mereka akan meningkat pada masa akan datang.

Beberapa perkhidmatan yang ditawarkan oleh PromoNavi Agency adalah seperti berikut:

Ciri-ciri Agensi Promonavi

1. Pembuatan Iklan Automatik

Selalunya pengiklan menghadapi masalah semasa membuat penulisan iklan. Tidak tahu bagaimana membuat tajuk dan keterangan iklan yang akan dibuat.

Dengan menggunakan alat ini, pengiklan akan dibantu dalam membuat penulisan iklan untuk iklan mereka. Cukup dengan memasukkan kata kunci sesuai dengan produk atau perniagaan yang akan dipromosikan, klik buat iklan, pilihan tajuk dan keterangan iklan akan muncul.

iklan automatikBuat iklan automatik di PromoNavi Agency

2. Perancang Kata Kunci

Untuk mencari kata kunci terbaik untuk pengiklanan boleh dilakukan dengan bantuan alat Perancang Kata Kunci Google. Alat ini dulunya percuma, tetapi sekarang untuk dapat menggunakan alat ini, kita harus menjadi pengiklan aktif di Google.

Di PromoNavi Agency, anda boleh menggunakan alat ini secara percuma. Dengan cara itu, anda dapat mencari kata kunci terbaik dan dapat menganggarkan lawatan halaman penjualan untuk setiap kata kunci.

perancang kata kunci

3. Iklan Pesaing

Selalunya pengiklan ingin mengetahui penampilan iklan pesaing mereka. Sekiranya pada masa lalu agak sukar untuk dilakukan, sekarang anda dapat melihat iklan pesaing menggunakan alat yang tersedia di PromoNavi Agency.

Caranya mudah, pilih alat iklan pesaing> masukkan URL laman web pesaing> klik tunjukkan iklan.

Catatan: Saya perhatikan bahawa ciri ini tidak 100% berjalan kerana sering tidak memaparkan iklan yang diminta oleh pesaing.

4. Gabungan Senarai Kata Kunci

Dengan menggunakan alat ini, kita dapat mencari pelbagai kata kunci baru dengan menggabungkan beberapa kata yang dijadikan elemen dalam kata kunci.

gabungan senarai kata kunci

5. Pencarian Berkaitan

Apabila seseorang memasukkan kata kunci tertentu di Google, di bahagian bawah hasil carian biasanya terdapat maklumat yang berkaitan dengan carian (berkaitan dengan carian). Dengan alat ini kita dapat mengetahui hasil carian berkaitan di Google dengan mudah.

Carian Berkaitan

6. Pulangan tunai 5%

Pulangan Tunai 5% daripada jumlah kos iklan akan memberikan pendapatan tambahan untuk syarikat Digital Agency atau Freelancer. Dengan nota, pengguna alat ini mendapat pulangan tunai 5% dengan perbelanjaan maksimum IDR 80,000,000 setiap suku tahun, atau jumlah pulangan tunai sebanyak IDR 4,000,000 per suku untuk setiap akaun yang disambungkan ke MMC PromoNavi Agency.

wang tunai

Sertailah PromoNavi Agency

Kami bersetuju bahawa Google Ads adalah salah satu kaedah terbaik untuk beriklan di internet. Iklan akan muncul di hasil pencarian mesin pencari Google sesuai dengan kata kunci, dan juga dapat muncul di halaman situs web penerbit yang disenaraikan di jaringan iklan Google.

Dengan kata lain, iklan akan muncul di layar monitor pengguna internet yang sememangnya mencari maklumat atau produk tertentu yang dapat membantu masalah mereka. Inilah yang menjadikan penukaran iklan di Google Ads sangat baik, tentunya mesti disertakan dengan tetapan iklan dan halaman penjualan yang baik  .

Bagi anda yang kini menggunakan Google Ads sebagai saluran pemasaran dalam talian, tidak ada salahnya mencuba menggunakan PromoNavi Agency. Terutama bagi syarikat agensi digital atau freelancer yang menjual perkhidmatan Google Ads, anda harus menggunakan alat ini sekarang kerana selain membantu proses membuat iklan, anda juga mendapat pendapatan tambahan dalam bentuk cashback 5% dari jumlah perbelanjaan untuk iklan pelanggan anda.

Proses mendaftar di PromoNavi Agency sangat mudah dan pantas. Buka laman web  Promonavi-agency.co.id , klik DAFTAR, kemudian ikuti langkah-langkah yang diminta di laman web ini. Dan pastikan untuk membuat tetapan akaun terlebih dahulu agar akaun Google Ads anda disambungkan ke PromoNavi Agency. Maklumat lebih terperinci mengenai tetapan akaun dapat dilihat di halaman FAQ mereka.

Oleh itu, ulasan ringkas mengenai PromoNavi Agency, alat percuma untuk membuat iklan Google Ads dengan mudah dan cepat. Semoga maklumat dalam artikel ini berguna untuk aktiviti pemasaran perniagaan anda.

Baca juga: PromoNavigator, Perkhidmatan Google AdWords Automatik Pertama di Dunia

Artikel Berkaitan