Aplikasi OK Boleh ~ Menggabungkan Dua Model Perniagaan dalam 1 Platform Mudah Alih

Permohonan Ok BolehImej dari Jakartakita.com

Idea, konsep dan penggunaan aplikasi di #smartphone semakin bervariasi. Dan salah satu aplikasi yang membawa konsep terbaru di Dunia adalah OK Can yang merupakan karya Eric Ngadiman. OK Ini memang sangat istimewa kerana terdapat tawaran menarik di dalamnya. Ya, Ok Boleh memang menawarkan sesuatu yang akan disukai oleh semua orang iaitu bebas tol. Siapa yang tidak suka kredit percuma, tentu semua orang menyukainya.

Dari sini kemudian #apap OK Hanya dapat hadir 3 minggu di Google Play Store dan App Store, segera dapatkan 5,000 pengguna aktif. Maka jenis aplikasi apa yang OK Bolehkah ini sahaja? Membiayai bagaimana mendapatkan kredit secara percuma dengan aplikasi OK Bolehkah ini? Berikutan kajian semula.

Rahsia ada dalam Ciri Titik OK

Perkara yang menjadikan aplikasi ini meroket adalah ciri OK Point. Apa itu Titik OK? OK Point adalah ciri yang membolehkan pengguna mendapat kredit secara percuma atau percuma. Jelas dengan tawaran ini maka banyak orang memuat turun aplikasi ini.

Lalu bagaimana anda mendapat kredit percuma ini? Sangat mudah, hanya dengan menonton video iklan di OK Point setiap hari, mereka akan dapat kredit percuma dari aplikasi OK. Menurut pengasasnya, Eric Ngadiman yang juga Pengasas Bersama PT Karir Rakyat World, apa yang ditawarkan oleh OK Point dari OK Can diklasifikasikan sebagai baru di Dunia, kerana OK Boleh menampilkan media iklan yang berbeza daripada sebelumnya.

Artikel lain:  Masto ~ Aplikasi Mudah Alih Memesan Perkhidmatan Kecantikan dan Kesihatan dengan Mudah

Dalam aplikasi OK, pengguna akan diberitahu untuk melihat iklan dengan teliti hingga akhir. Sekarang setelah selesai menonton iklan tersebut, pengguna akan diberi pertanyaan mengenai iklan yang telah dilihat. Sekarang dari sini nanti pengguna akan mendapat mata yang dapat ditukar dengan denyutan.

Asal Iklan dalam Aplikasi OK

Dari mana datangnya iklan di OK Point? Sudah tentu dari vendor atau syarikat yang berminat untuk beriklan di aplikasi OK. Betul, apa yang syarikat dapat apabila beriklan di OK? Vendor yang beriklan di OK boleh membuat mereka tahu sama ada pengguna memahami mengenai iklan tersebut atau tidak. Ini kerana ada jawapan dari penonton yang akan menunjukkan peratusan atau tahap pemahaman penonton terhadap iklan yang dipaparkan.

Hingga kini sahaja sudah ada 10 syarikat yang telah beriklan di OK Can, termasuk Air Asia, Pos World, BPJS, Orang Tua Group, dan lain-lain. Selain dapat memperoleh rekod pemahaman dari pengguna, dengan mengiklankan OK, ia juga dapat membuat syarikat memperoleh keuntungan lain yang dilihat 100% oleh penonton yang tepat di mana akan ada laporan pemaparan data statistik seperti jantina, umur, lokasi dan lain-lain.

Menjadi Pautan Antara Penjual Perkhidmatan dan Pencari Perkhidmatan Pengguna

Kehadiran aplikasi OK Can itu sendiri bukan sahaja mendapat kredit dari aktiviti menonton iklan, tetapi lebih daripada itu aplikasi ini sebenarnya dapat menjadi penghubung antara vendor perkhidmatan dan pengguna perkhidmatan pengguna. Menurut pengasasnya yang merupakan lulusan Swinburne University of Technology Australia jurusan sains komputer aplikasi ini OK Tidak boleh mengenakan sebarang yuran kepada vendor atau pengguna.

Beberapa aplikasi penyedia perkhidmatan lain mengenakan yuran kepada vendor jika vendor menghantar surat tawaran kepada pengguna. Baiklah, bagaimana dengan faedah yang diperoleh oleh OK Bolehkah ini? Pendapatan yang dapat diperoleh oleh OK Can itu sendiri dapat diperoleh melalui OK Points.

Baca juga:  Di mana ~ Aplikasi Maklumat Aplikasi Mudah Alih Berasaskan Trans Jakarta

Melangkah ke Hadapan, Juga Menawarkan Perkhidmatan

Selanjutnya, pengasas OK Bisa, Eric, menyatakan bahawa dia akan merancang pada masa akan datang agar pengguna aplikasi ini dapat bertukar-tukar poin untuk mendapatkan perkhidmatan dalam aplikasi tersebut. Jadi bukan sahaja kredit dapat diperoleh tetapi juga perkhidmatan atau perkhidmatan. Sudah tentu agenda yang dirancang akan dilancarkan selepas lebaran ini lebih menjadikan aplikasi OK Boleh menjadi lebih menarik dan menarik.

Oleh itu pengguna kemudian akan diminta untuk mengisi borang mengenai perkhidmatan yang diperlukan. Sekarang data ini akan dihantar ke semua vendor. Dari sini vendor yang berminat boleh menghantar surat tawaran.

Artikel Berkaitan