Clorismen, Perniagaan Sabun Wajah untuk Lelaki di Dunia

Perniagaan Sabun Muka Clorismen

Perbincangan perniagaan tidak akan pernah berakhir. Semuanya dapat dilakukan dengan menggunakan teknik dan mensasarkan pasaran yang tepat. Mulai dari keperluan teknologi sehinggalah keperluan seharian seperti makanan dan pakaian mempunyai pasaran mereka sendiri.

Hari ini, perniagaan sabun muka semakin berkembang dan berkembang kerana kesedaran yang tinggi untuk menjaga penampilan. Sebenarnya, keperluan untuk sabun muka lelaki yang dulunya dianggap tidak penting, kini semakin meningkat.

Sekiranya pada masa lalu penjagaan kulit hanya dianggap milik wanita, dewasa ini lelaki mula mencari produk yang khusus untuk mereka. Bercakap mengenai perniagaan sabun muka lelaki, jenama Clorismen boleh menjadi contoh yang paling tepat.

Penubuhan Awal Jenama Clorismen

Jenama yang hadir untuk menjawab keperluan produk penjagaan khas untuk lelaki ditubuhkan pada tahun 2016. Tiga rakan; Akbar , Raja , dan Ahmad , memulakan perniagaan dengan mengeluarkan produk unggulan untuk sabun muka lelaki, Cloris Soap, yang diikuti oleh Cloris Hand & Body Lotion untuk menyelesaikan produk tersebut.

Keputusan untuk menjual produk khusus lelaki bukan tanpa alasan, mereka melihat pasaran yang cukup besar, sementara masih ada sedikit penjual yang memilih perniagaan penjagaan kulit Adam. Mereka bersetuju untuk memilih bahan semula jadi terbaik sebagai bahan utama untuk produk mereka. Eksperimen dilakukan berkali-kali sehingga penghasilan produk yang berguna dan selamat.

Cloris Face Soap dirancang dan dirumuskan khusus untuk lelaki hari ini dengan segala keluhan. Lelaki biasanya lebih aktif, di dalam dan di luar rumah, yang mengakibatkan pengeluaran peluh berlebihan. Selain itu, ketebalan kulit yang lebih banyak daripada wanita menyebabkan pengeluaran minyak lebih banyak. Selain ramuannya dapat mengatasi rungutan ini, produk ini mempunyai wangian yang juga benar-benar lelaki, kuat tetapi tidak terlalu kuat.

Sejak dipasarkan tiga tahun lalu, produk Clorismen telah meletup di pasaran. Menurut data penjualan terkini untuk tahun 2018, lebih daripada 30,000 produk dijual setiap bulan. Banyak pengguna berpuas hati dengan menggunakan produk Clorismen dan mendapatkan kulit yang lebih terjaga kesihatan.

Teknik Pemasaran Sabun Muka Lelaki Clorismen

Salah satu keunikan dan keunggulan produk ini adalah cara memasarkan produknya. Mereka benar-benar memanfaatkan kemajuan teknologi dalam perniagaan, kerana mereka hanya memasarkan produk eksklusif melalui internet.

Kaedah ini agak baru dan berjaya mencapai pasaran yang lebih luas, kerana pada masa ini orang lebih sering menghabiskan masa di depan skrin, sama ada komputer atau telefon bimbit, untuk mengakses maklumat melalui internet. Dengan menggunakan pemasaran dalam talian, jenama ini tidak perlu membayar lebih banyak untuk mewujudkan tempat khas untuk menjajakan barang yang diperdagangkan.

Pada awal 2018, tanda dagangan ini mengeluarkan inovasi baru dalam memasarkan barang dagangannya, yang diberi nama Clorispro. Program ini adalah peluang kolaborasi yang dibuka kepada sesiapa sahaja yang ingin turut serta menjual produk Clorismen dengan mendaftar sebagai ahli.

Dengan mengikuti program Clorispro, ahli yang berdaftar dapat memasarkan produk Clorismen di wilayah masing-masing. Mereka akan diberi lesen dan izin sebagai penjual rasmi produk jenama Clorismen.

Faedahnya cukup besar, mencapai keuntungan bersih 30%. Peluang ini terbuka untuk semua kalangan, bahkan pemula dalam bisnis, kerana pasukan Cloris akan membimbing dan berkongsi tip dan trik mengenai rahsia kejayaan menjual produk hanya dengan pemasaran internet, seperti yang telah diterapkan selama ini.

Program Clorispro juga memberikan jaminan, kerana produk yang tidak terjual akan dibeli kembali dengan harga penuh.

Sebab Sabun Lelaki Clorismen Disukai

Clorismen

Kesedaran tentang kebersihan dan menjaga penampilan sudah sangat tinggi bagi lelaki hari ini. Ini sudah menjadi keperluan, kerana memang memberi banyak faedah. Bukan hanya kejayaan di dunia cinta, penampilan yang bersih dan terjaga juga akan membuat orang lain enggan kepada diri kita sendiri sehingga lebih mudah diterima dalam kehidupan sosial sehari-hari, bahkan lebih mudah untuk mendapatkan pekerjaan.

Inilah yang menjadikan permintaan untuk produk khusus lelaki dalam merawat kulit lebih tinggi. Jenama Clorismen membuktikan ini, kerana hanya dalam tiga tahun dan pemasaran dalam talian produk tersebut laris di seluruh dunia.

Cloris Men's Facial Soap adalah salah satu produk yang paling diminati sekarang. Terdapat banyak ulasan dan testimoni viral, yang mengakui peningkatan kulit mereka setelah digunakan. Pilihan bahan terbaik, proses pembuatan yang canggih dan kebersihan, dan kualiti yang telah diuji di POM World menjadikan sabun ini selamat digunakan.

Sabun ini mempunyai dua bahan utama yang sudah banyak diketahui bermanfaat untuk kulit. Bahan pertama adalah minyak kelapa (Cocos Nucifera Oil), yang berfungsi sebagai pelembap dan antioksidan yang mudah diserap pada kulit. Bahan kedua adalah karbon aktif dari buluh yang bertindak sebagai agen detoksifikasi yang menyerap racun, minyak dan lemak penyumbatan liang. Kedua-dua bahan ini, ditambah sejumlah bahan sokongan lain seperti sorbitol dan gula, diformulasikan di makmal mulai dari fizik, kimia dan mikrobiologi yang bersih dan canggih.

Gabungan kedua-dua bahan menghasilkan produk yang sesuai untuk semua jenis kulit. Secara amnya, pengguna merasakan kulit mereka menjadi lebih sihat, lembab, jerawat dan parut hilang, dan pori-pori menyusut setelah digunakan. Penjanaan semula kulit juga dirasakan lebih cepat dan semula jadi.

Jenama ini juga mempunyai kilang yang dijamin kebersihan dan menggunakan teknologi canggih untuk pengeluaran. Semua bahan yang digunakan, baik kering dan basah, diukur dengan tepat dan dengan alat yang berasingan untuk memastikan ketepatan. Pembungkusan juga dilakukan dalam tiga lapisan, plastik dalaman, kadbod dan meterai , untuk memastikan produk kebersihan bersih tanpa kerosakan sampai ke tangan pengguna. Setelah pembungkusan selesai, beberapa sampel diambil dari setiap kumpulan untuk diuji kembali di bahagian kawalan kualiti , untuk memeriksa ketepatan tarikh luput.

Dengan standard pengeluaran dan bahan semula jadi yang digunakan, wajar jika jenama ini berjaya lulus ujian kelayakan dari POM World Agency dengan nombor NA18170500092 . Ini menambah titik keselamatan, yang juga meningkatkan tahap keyakinan pengguna terhadap produk Clorismen.

Prospek Clorismen untuk melihat pasaran produk penjagaan kulit lelaki dengan memanfaatkan perkembangan teknologi memang pantas dilakukan. Terbukti mereka dapat bertahan hingga sekarang dengan nilai jualan yang cukup hebat. Idea perniagaan seperti ini wajar dicontohi dan dikembangkan.

Baca juga: Blackbox Barber Academy

Artikel Berkaitan