Meeber Pos ~ Aplikasi Mudah Alih Untuk Membantu Pemilik Perniagaan Kulinari Menguruskan Perniagaannya

Meeber PosImej dari Teknopedia.asia

Jika dilihat dari sisi orang yang berminat, sektor perniagaan kuliner adalah salah satu peluang perniagaan yang paling dicari sekarang. Perniagaan kuliner memang cukup menjanjikan kerana selalu diperlukan oleh masyarakat. Makanan sebagai keperluan asas tentunya akan terus membawa pengguna, terutamanya jika kita dapat menguruskan perniagaan dengan baik.

Tetapi tentu saja untuk menguruskan perniagaan kuliner selalu ada masalah yang harus kita hadapi. Terutama bagi anda yang sudah mempunyai kedai atau restoran, banyak perkara yang perlu anda sediakan terutamanya ketika skala perniagaan anda sudah mulai besar. Bermula dari menguruskan operasi dan pengurusan pasaran hingga hal-hal kecil seperti menjaga ketersediaan stok barang, harus selalu dipantau setiap saat untuk menjaga kelangsungan perniagaan.

Masalahnya ialah, kita tidak selalu mempunyai masa atau peluang untuk menguruskan semua perkara ini. Walaupun mesti diserahkan kepada pekerja, tentunya akan timbul kerisauan tentang kemampuan atau kesungguhan pekerja untuk menangani semua tanggungjawab yang disebutkan sebelumnya. Tapi tenang, kerana sekarang dengan bantuan teknologi kita dapat menggunakan # aplikasi mudah alih untuk membantu keperluan pengurusan restoran.

Peranan Meeber POS Membantu Pengurusan Restoran

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, kewujudan teknologi seperti aplikasi mudah alih tentunya dapat membantu kita menjalankan pelbagai keperluan harian termasuk dalam bidang perniagaan. Dan untuk tujuan pengurusan restoran, kini terdapat aplikasi yang disebut Meeber POS. Meeber POS umumnya merupakan aplikasi titik penjualan berbasis teknologi cloud yang dapat digunakan untuk berbagai keperluan pengurusan.

Aplikasi ini juga sesuai digunakan oleh semua peringkat pengusaha kuliner dari peringkat permulaan, tahap standard (pemilik kafe dan restoran) hingga mereka yang memasuki dunia perusahaan (hotel hingga restoran berbintang). Dari sana kami dapat memantau segala yang berlaku berkaitan dengan sejarah masakan sebenar perniagaan kami dengan cepat dan mudah.

Artikel lain:  4 Aplikasi yang Memudahkan Proses Rakaman Kewangan Anda

Dibentangkan oleh CEO PT. Meeber POS Technology World, Yusuf Kurniawan, mengatakan bahawa perkhidmatan yang ditawarkan oleh Meeber POS adalah konsep SaaS freemium (perisian sebagai perkhidmatan) atau sekadar perkhidmatan langganan. Tetapi jangan risau kerana bagi anda yang ingin mencuba perkhidmatan ini akan mendapat tempoh percubaan percuma selama 30 hari pertama. Hanya selepas itu dapat dikenakan yuran bulanan atau tahunan mengikut keperluan pemilik perniagaan. Dengan kosnya sendiri, pemaju menetapkan harga Rp199.000 sebulan.

Ciri-ciri Aplikasi Meeber POS

Sebagai aplikasi yang digunakan untuk menguruskan semua keperluan mengurus premis perniagaan kuliner, Meeber POS tentunya telah dilengkapi dengan pelbagai ciri canggih yang dapat memudahkan kita mengakses semua data. Sebilangannya seperti ciri mPOS standard / runcit (pengurusan data, urus niaga, pembayaran, pengambilan saham, pengurusan laci tunai), mPOS F&B (pengurusan meja, monitor dapur, split bill, join meja, tempahan, penghantaran, pengambilan dan lain-lain), Ciri canggih (diskaun awal, papan pemuka, laporan analitik, pengurusan hubungan pelanggan, pengurusan pekerja) serta ciri berteknologi tinggi yang boleh digunakan dalam talian atau luar talian, dan disegerakkan secara automatik.

Lebih unik lagi ialah aplikasi ini bukan sahaja dapat dikendalikan oleh pemiliknya tetapi juga kakitangan koki, pelayan dan juga pembeli untuk mendapatkan beberapa maklumat yang berkaitan dengan usaha kuliner kami. Kemudian bagi pemilik perniagaan, mereka dapat memantau semua data yang masuk dan keluar melalui fitur Dashboard yang dapat dipantau melalui #smartphone atau peranti dalam talian yang lain.

Baca juga:  Berikut adalah 5 Aplikasi Android Untuk Membantu Memaksimumkan Prestasi Kerjaya

Pembangunan Aplikasi Meeber POS

Masih disampaikan oleh pengasasnya, aplikasi Meeber POS akan terus mendapat peningkatan dan pengoptimuman untuk setiap 2 minggu. Dari sana, pelbagai ciri dan perkhidmatan baru yang tentunya akan memudahkan pengguna, terus dikembangkan oleh Meeber POS. Tidak hanya berfungsi secara bebas, akan ada penyatuan dengan pemula lain untuk menyokong pelbagai keperluan pengguna seperti fungsi perakaunan dalam talian, penghantaran tempahan dalam talian dan pelbagai fungsi lain.

Sehingga kini aplikasi Meeber POS di Google Play Store telah dimuat turun lebih dari 300 kali dengan sebilangan pendaftar tidak kurang dari 100 orang. Pada masa akan datang, pemaju pasti akan bekerjasama dengan lebih banyak pengusaha makanan dan minuman di Dunia, dengan peningkatan ciri dan perkhidmatan untuk kepuasan pelanggan.

Artikel Berkaitan