Manfaatkan 5 Teknologi Telefon Pintar untuk Perjalanan pulang yang lebih berkesan

aplikasi mudah alihImej Gizmodo.in

Tidak lama kemudian hari raya Idul Fitri tiba. Nah, menyambut lebaran ini biasanya banyak orang yang berulang alik ke kampung halaman (pulang). Dan salah satu orang yang membuat lawatan pulang tahun ini adalah saya (penulis) sendiri. Walaupun tidak pulang dengan jarak jauh, tetapi pulang tahun ini akan memberi kesan yang ketara. Tayangan bermaksud bahawa ini tidak bermaksud kisah perjalanan yang menggembirakan, tetapi ia boleh menjadi kisah kepulangan yang mengerikan dan menjengkelkan.

Bayangkan, dengan tahap kepadatan kenderaan yang ada sekarang, ia memang boleh menyebabkan kesesakan lalu lintas yang teruk dan membuat kita kesal. Dan perjalanan pulang seperti ini bukan hanya saya yang mengalaminya, tetapi banyak orang dapat merasakannya dari perjalanan pulang. Oleh itu, kita harus mempersiapkan diri dengan baik untuk perjalanan pulang yang semakin mencabar tahun ini.

Artikel lain:  Aplikasi yang Disyorkan untuk Kerja Pembangun Perjalanan Dunia

Dan satu cara untuk mempersiapkan diri dengan baik untuk perjalanan pulang yang menyenangkan adalah dengan menggunakan teknologi # yang ada di telefon pintar. Oleh itu, apakah teknologi telefon pintar yang dapat menjadikan perjalanan pulang ini lebih menyeronokkan? Berikutan kajian semula.

1. Permainan

Teknologi #smartphone pertama yang boleh anda gunakan untuk perjalanan pulang yang lebih menyenangkan adalah permainan. Ya, ketika perjalanan pulang anda menghadapi lalu lintas, akan sangat membosankan jika kemudian anda hanya diam. Sekarang dengan permainan di telefon pintar, ia akan sangat membantu anda mengatasi kebosanan kerana lalu lintas.

Sekiranya tidak ada #game di telefon pintar, maka anda boleh memuat turun permainan terlebih dahulu ke kedai aplikasi mengikut platform sistem operasi telefon pintar anda. Tetapi sebelum bermain permainan, pastikan anda tidak berada dalam kedudukan memandu. Sekiranya anda benar-benar memandu dan ingin bermain permainan untuk menghilangkan kebosanan, maka anda boleh melepaskan roda terlebih dahulu kepada orang lain dan kemudian anda bermain permainan.

2. Media Sosial

Seterusnya, teknologi telefon pintar yang boleh anda gunakan untuk perjalanan pulang yang lebih menyenangkan adalah media sosial. Dengan memainkan media atau rangkaian sosial seperti # Facebook, Twitter, Path, Instagram dan lain-lain, anda dapat merasakan suasana yang berbeza dan segar daripada hanya menghadap ke ekor kereta lain kerana kesesakan lalu lintas.

Kenapa begitu? Kerana dengan media sosial anda akan dapat mengekspresikan diri anda dengan kemas kini status atau bertemu rakan anda dengan memberi komen dan berbual. Untuk aktiviti yang satu ini, anda juga harus memastikan stereng tidak ada dalam diri anda.

3. Pemesejan Segera dan Panggilan Video

Pemesejan segera (pesanan segera) dan panggilan video juga merupakan teknologi telefon pintar yang boleh anda jadikan andalan ketika pulang. Ya, apabila berlaku kesesakan lalu lintas, dengan berbual dengan rakan atau panggilan video dengan saudara dan saudara, kita akan mendapat pengalaman baru yang lebih menggembirakan.

Di samping itu, dengan dua perkara ini kami juga dapat mengetahui kedudukan perjalanan pulang kami. Untuk aktiviti yang satu ini, anda juga perlu menukar kedudukan stereng kepada orang lain supaya anda tidak membahayakan orang dan orang lain.

4. Muzik Streaming

Tambahan pula, teknologi telefon pintar untuk perjalanan pulang anda adalah streaming muzik. Ya, dengan menstrimkan muzik, anda pasti akan mendapat hiburan yang menjadikan anda lebih gembira dan gembira semasa pulang dalam kesesakan lalu lintas.

Oleh itu, cubalah memanfaatkan streaming muzik seperti Joox, Spotify, Deezer, Soundcloud dan iTunes Music untuk menghilangkan rasa bosan dan kebosanan ketika dalam perjalanan pulang. Untuk aktiviti yang satu ini, anda tidak perlu menggerakkan stereng, kerana anda hanya boleh menggunakan fon telinga atau kerusi kepala untuk mendengar lagu dari streaming muzik.

Baca juga:  Adakah anda mahu percutian tetap menyeronokkan walaupun anda mengalami kesesakan lalu lintas? Cubalah 3 aplikasi relaksasi berikut

5. Ciri atau Aplikasi lain yang Bosan atau Menolak

Akhirnya, teknologi telefon pintar yang boleh anda manfaatkan untuk perjalanan pulang yang lebih menyenangkan adalah beberapa ciri atau aplikasi lain. Sebut saja aplikasi seperti membaca berita atau #Youtube untuk melihat video atau filem. Selain ciri seperti penyemak imbas internet, mp3 dan juga kamera yang boleh anda gunakan untuk menghilangkan kebosanan dalam perjalanan pergi dan balik.

Artikel Berkaitan