Auxy Music Studio ~ Buat Muzik Unik untuk Pelbagai Peranti Telefon Pintar

Studio Muzik AuxyGambar dari Youtube.com

Sekiranya anda mempunyai minat untuk muzik atau mahu membuat muzik anda sendiri, sekarang tidak perlu lagi bersusah payah. Kerana hanya dilengkapi dengan telefon pintar alias #smartphone, anda sudah boleh membuat muzik anda sendiri dengan cara yang lebih mudah.

Dengan menggunakan aplikasi berbasis iOS, iaitu Auxy Music Studio, kita sudah dapat membuat irama lagu EDM (muzik tarian elektronik) dengan beberapa langkah dan pengaturan yang mudah difahami. Walaupun anda memang berbakat untuk mencipta muzik, tidak mustahil kita dapat menghasilkan karya melodi yang sangat unik dan menarik.

Mengenai Aplikasi iOS Studio Auxy Music

Bagi anda yang menggunakan peranti dengan sistem operasi #iOS, sudah tentu anda sudah tahu terdapat beberapa aplikasi yang dapat digunakan untuk menghasilkan atau membuat muzik dengan mudah. Salah satunya adalah seperti GarageBand yang merupakan aplikasi asli untuk memainkan pelbagai alat muzik dari iPhone.

Tetapi bagi mereka yang sudah menggunakan aplikasi ini, tentu saja mengalami beberapa halangan seperti kesukaran mengendalikan aplikasi tersebut. Terutama bagi mereka yang benar-benar tidak memahami tentang alat muzik tertentu, akan merasa agak sukar ketika memainkan aplikasi ini.

Artikel lain:  Berikut adalah 8 Perkhidmatan Streaming Muzik Dalam Talian yang Kini Beroperasi di Dunia

Oleh itu, terdapat banyak pembangun aplikasi # iOS yang cuba membuat aplikasi yang serupa tetapi dengan sistem operasi yang lebih mudah untuk dijalankan. Salah satunya adalah seperti Auxy Music Studio, aplikasi yang ada sekarang dan boleh dimuat turun secara percuma di App Store ini, menawarkan pengalaman menggabungkan nada yang lebih mudah dan menyenangkan. Bukan hanya dapat dijalankan dengan menggunakan perangkat iPad, bahkan dengan iPhone yang agak kecil, aplikasi ini masih dapat dikendalikan secara optimal dan mudah.

Kemudahan Antara Muka Pengguna

Seperti yang dinyatakan sebelum ini bahawa kelebihan aplikasi Auxy Music Studio adalah kemudahan pengoperasian. Antara muka pengguna aplikasi ini memang direka dengan cukup ringkas tetapi kaya dengan ciri-ciri. Walaupun mereka yang baru pertama kali menggunakan aplikasi ini, mereka akan dapat menyesuaikan diri dengan cepat hanya dalam beberapa minit.

Bermula dari pengenalan fungsi, berbagai alat musik yang dapat digunakan, hingga pengaturan dan pengaturan khusus, semuanya dapat dipelajari dengan mudah, terutama dibantu dengan tutorial sederhana.

Mengendalikan Aplikasi Auxy Music Studio

Dalam aplikasi ini kita dapat membeli beberapa jenis alat muzik seperti synth dan drum. Dari situ kita dapat memanipulasi hasil akhir dengan beberapa kesan reverb atau delay. Untuk proses membuat lagu EDM menggunakan aplikasi ini ada 3 langkah mudah yang mesti kita lalui.

Mula-mula kita dapat mulai menggunakan kotak yang muncul di paparan aplikasi untuk menghasilkan nada yang berbeza. Dari penggunaan pelbagai melodi, kita juga dapat membeli instrumen mana yang dipamerkan untuk setiap kotak. Dari sana kita boleh mula menyusun melodi.

Baca juga:  Anda Suka Menonton Filem melalui Telefon Pintar Android? Berikut adalah 7 Aplikasi Pemain Video yang Menyokong Sarikata

Proses seterusnya adalah dengan mengumpulkan melodi per melodi ke dalam lagu EDM yang senang didengar. Dan sebagai langkah terakhir kita mesti mengeksport untuk menghasilkan fail dengan sambungan WAV. Apa yang menarik ialah terdapat juga ciri untuk memuat naik muzik EDM yang kami hasilkan ke pelayan Auxy dan kemudian meneruskannya ke pelbagai akaun perkhidmatan dalam talian yang kami ada.

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, aplikasi ini adalah aplikasi gratis yang dapat diunduh oleh siapa saja. Tetapi dari segi ciri, jika dibandingkan dengan pelbagai aplikasi muzik pencipta berbayar lain, tentu sedikit lebih terhad. Tetapi jika hanya untuk bersenang-senang atau membuat muzik EDM yang sederhana, nampaknya aplikasi ini lebih dari cukup. Berminat untuk mencubanya?

Artikel Berkaitan