Inginkan Telefon Pintar yang Berkualiti dengan Harga Leaning? Terapkan 4 strategi berikut

petua membeli telefon pintarImej dari Indiatvnews.com

Telefon pintar atau telefon pintar pada masa kini telah menjadi keperluan bagi banyak orang untuk menyokong aktiviti harian mereka. Bukan hanya itu, telefon pintar juga merupakan salah satu peranti yang dapat mewujudkan kewujudan diri dan harga diri bagi pemiliknya. Oleh itu tidak sedikit orang yang selalu ingin tampil bergaya dengan mengemas kini telefon pintar mereka dengan yang lebih canggih dan terkini.

Malangnya, dengan harga #smartphone baru yang tinggi, pastinya seseorang yang ingin mengganti telefon bimbit lamanya mesti berfikir sedikit dengan keadaan kewangan yang ada. Tetapi jika memang anda benar-benar memerlukan telefon bimbit berkualiti dengan keadaan kewangan yang buruk maka ada strategi atau petua yang boleh anda jalankan.

Oleh itu, apakah strategi yang dapat membuat kita mendapatkan telefon pintar berkualiti dengan harga rendah yang seiring dengan keadaan kewangan yang tidak menguntungkan ini? Berikutan kajian semula.

1. Beli Secara Langsung dari Sambungan Rakan yang Dipercayai

Strategi pertama untuk mendapatkan telefon pintar berkualiti dengan harga murah adalah membeli terus dari rakan yang dipercayai. Ya, jika anda mempunyai rakan atau rakan karib yang boleh dipercayai dan benar-benar ingin menjual telefon pintar maka ini adalah peluang yang baik untuk anda.

Ya, apabila anda berurusan dengan rakan atau sahabat, anda akan mendapat kejujuran dan kepercayaan yang saling melengkapi. Oleh itu, dari sini, anda akan lebih mudah mendapatkan telefon pintar yang berkualiti dengan harga yang rendah. Kenapa begitu? Kerana selain kejujuran mengenai keadaan telefon pintar, kerana anda adalah kawan baiknya, anda akan dapat harga yang lebih murah daripada anda membelinya di kaunter atau membeli secara dalam talian.

Artikel lain:  Berikut adalah 5 cara untuk mengenal pasti ciri-ciri telefon pintar Android palsu

Di samping itu, kerana anda adalah rakan karib yang sering bersamanya maka anda akan lebih mudah mengetahui sendiri penggunaan atau penggunaan telefon bimbit harian dari rakan anda.

2. Beli COD di Forum Jual Beli atau Kedai Dalam Talian

Seterusnya, strategi untuk mendapatkan telefon pintar berkualiti dengan harga murah atau rendah adalah dengan membeli #COD (Cash On Delivery) di forum jual beli atau kedai dalam talian. Ya, ketika teknologi dan rangkaian internet berkembang, anda memang boleh mendapatkan pelbagai telefon pintar dengan keadaan baik dalam talian melalui forum jual beli atau kedai dalam talian.

Beberapa forum jual beli dalam talian atau kedai dalam talian yang boleh anda gunakan untuk membeli telefon pintar berkualiti di COD termasuk forum perdagangan Kaskus, olx.com dan juga sello.com. Sesungguhnya, membeli dengan cara ini akan memberi anda telefon pintar yang berkualiti walaupun syaratnya kedua (terpakai).

Dan harganya sendiri biasanya lebih murah daripada jika anda membelinya di kaunter. Kerana kebanyakan mereka yang menjual dengan sistem COD di laman web dalam talian, mereka berada dalam keadaan memerlukan wang. Tetapi anda mesti berhati-hati ketika menjalankan strategi ini dengan mengetahui syarat dan spesifikasi telefon pintar yang dijual.

3. Beli Borong

Selain itu, strategi lain yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan telefon pintar berkualiti dengan harga lebih murah atau miring adalah membelinya secara borong. Tidak jarang sesebuah kedai luar talian dan kedai dalam talian menawarkan pembelian secara borong. Sekarang dengan membeli secara borong, sudah tentu anda akan mendapat harga yang lebih murah sekitar 10 hingga 20 peratus dari harga pembelian unit tersebut.

Tetapi untuk mendapatkan harga borong ini, anda harus membeli lebih dari satu telefon bimbit dan itu bermakna anda harus mengeluarkan sejumlah besar wang. Lalu bagaimana menangani beban kos yang besar ini? Caranya ialah anda boleh menjemput rakan atau saudara yang mencari telefon pintar serupa untuk membeli bersama supaya kos dapat dikongsi bersama.

Baca juga:  7 E-commerce Marketplace Untuk Anda Membeli Gadget

4. Beli Bila Ada Promosi

Akhirnya, strategi untuk membeli telefon pintar yang berkualiti dengan harga yang lebih murah atau miring adalah membelinya ketika ada promo. Ya, pada masa ini terdapat banyak pengeluar telefon pintar yang sering menjual produk mereka dengan harga promo. Biasanya mereka bekerjasama dengan operator telekomunikasi untuk mengadakan promosi dengan menawarkan pakej bundling.

Tetapi untuk mendapatkan harga promo ini, anda mesti rajin mengemas kini diri anda dari maklumat yang boleh muncul dari media dalam talian atau luar talian. Dengan harga promo ini, anda dapat menjimatkan dana antara 5 hingga 10 peratus dari harga jualan asal.

Artikel Berkaitan