Pinjaman Wang Cecair Dalam Talian dalam Minit, Ada?

Pinjaman Wang Cecair Dalam Talian dalam Minit

"Proses pinjaman wang dalam talian yang cepat dan segera!" Pernah dengar iklan dengan ayat seperti itu? Ternyata iklan itu bukan hanya daya tarikan atau mitos sahaja yang anda tahu. Kredivo adalah salah satu fintech yang menawarkan kemudahan ini, dan telah membuktikan kebenarannya.

Pada zaman digital seperti sekarang, permohonan pinjaman wang dalam talian adalah penyelesaian terbaik bagi orang yang memerlukan dana pinjaman cepat. Tidak seperti institusi konvensional yang memerlukan proses yang panjang dan memerlukan waktu berbulan-bulan untuk menyetujui permohonan pinjaman seseorang, pinjaman dalam talian memang menawarkan proses yang cepat dan pantas. Sebenarnya, Kredivo sebagai salah satu pemain dalam perniagaan pinjaman dalam talian, menawarkan proses pengeluaran dana dalam beberapa minit.

Tenang, Kredivo tidak hanya membuat janji manis. Untuk membuktikannya, anda dapat melihat sendiri kesaksian mereka yang telah menggunakan perkhidmatan pinjaman tunai Kredivo melalui semakan aplikasi Kredivo di Google Play Store .

Pinjaman Wang Dalam Talian Melalui Kredivo

Bagi anda yang tidak tahu, Kredivo adalah institusi kredit dalam talian yang memberikan pinjaman dalam bentuk had kredit hingga Rp 30 juta. Had boleh digunakan untuk pinjaman wang dalam talian, dan juga dapat digunakan untuk berbelanja berbagai barang di rakan dagang Kredivo.

Berminat untuk mencuba? Langkah pertama yang mesti anda lakukan ialah mendaftarkan akaun Kredivo terlebih dahulu. Bagaimana untuk? Cuba jawab soalan ini:

  1. Adakah anda berumur sekurang-kurangnya 18 tahun ke atas?
  2. Sudah memiliki penghasilan minimum Rp 3 juta per bulan?
  3. Tinggal di wilayah Jakarta Besar, Bandung, Surabaya, Medan, Palembang, Semarang, Bali, Yogyakarta, Solo, Malang, Makassar, Cirebon atau Sukabumi?

Sekiranya ketiga-tiga jawapan adalah "ya", maka anda telah memenuhi syarat asas untuk mendaftarkan akaun Kredivo. Tambahan pula, kerana Kredivo adalah aplikasi pinjaman berasaskan digital, semua proses pendaftaran dan penyerahan akaun dilakukan secara dalam talian melalui aplikasi tersebut. Anda boleh memuat turun aplikasi Kredivo rasmi di Google Play Store atau App Store, percuma!

Setelah memuat turun aplikasi, yang harus anda lakukan adalah mengikuti arahan pendaftaran yang terdapat di dalam aplikasi. Dalam aplikasi, klik "Mohon Kredivo" dan pilih Akaun Premium untuk dapat menikmati semua perkhidmatan Kredivo. Yang harus anda lakukan ialah menyambungkan akaun e-commerce anda dengan sejarah transaksi dan menghubungkan akaun perbankan internet anda, maka proses pendaftaran selesai. Proses kelulusan tidak akan melebihi 1 x 24 jam.

Setelah permohonan anda diluluskan, had yang anda dapat akan dilihat di papan pemuka aplikasi Kredivo. Anda juga boleh melakukan transaksi secara langsung menggunakan Kredivo, sama ada untuk membeli-belah dalam talian atau luar talian, atau untuk pengeluaran tunai.

Sekiranya anda menggunakan Kredivo untuk membeli-belah dengan jangka masa 30 hari, maka anda tidak akan dikenakan faedah sama sekali. Bagi jangka masa 3, 6, hingga 12 bulan, kadar faedah adalah 2.95% sebulan.

Jenis Pinjaman Tunai di Kredivo

Untuk pinjaman tunai, terdapat dua jenis pinjaman wang dalam talian yang terdapat pada aplikasi Kredivo: pinjaman mini dan pinjaman jumbo. Perbezaannya adalah dari jumlah pinjaman dan jangka masa ansuran.

Khusus untuk pinjaman mini, waktu pembayaran maksimum hanya 30 hari, dengan jumlah pinjaman minimum Rp 500 ribu. Untuk pinjaman jumbo, ada dua pilihan untuk jangka waktu pembayaran balik: 3 bulan & 6 bulan, dengan jumlah pinjaman minimum Rp 1 juta. Kadar faedah pinjaman wang dalam talian adalah sama dengan kadar faedah untuk ansuran: hanya 2.95% sebulan.

Selain dapat membuat pembayaran balik & pinjaman, banyak faedah dapat diperoleh dengan menggunakan aplikasi Kredivo. Antara lain, boleh memesan tiket penerbangan terus untuk mana-mana laluan, dapat membuat kredit pembelian, pakej data, dan token elektrik, dan juga dapat membuat pelbagai bil bulanan seperti PDAM, BPJS Health, ke telefon pascabayar. Menarik kan?

Baca juga: Pinjaman Tunai Dalam Talian Tanpa Tinjauan yang Menyesatkan? Inilah Fakta!

Artikel Berkaitan