Ingin membeli komputer riba yang berkelayakan dengan modal yang mencukupi tanpa penjimatan? Terapkan 4 helah berikut

Beli komputer ribaImej dari Techprevue.com

Komputer riba adalah peranti yang biasanya memerlukan dana yang besar untuk membelinya. Pada masa ini, laptop termurah dipantau masih dalam kisaran Rp 3 juta. Tetapi komputer riba seharga Rp 3 juta itu sendiri mungkin tidak sesuai untuk sesetengah orang kerana spesifikasi yang diperlukan kurang berkualiti. Oleh itu, banyak orang yang kemudian mahukan komputer riba yang dapat secara serentak menolong mereka dalam semua pekerjaan.

Kini komputer riba seperti ini pastinya mempunyai harga yang agak mahal. Kerana anda sekurang-kurangnya harus membelanjakan hingga Rp 5 juta untuk mendapatkannya. Jadi dari sini orang yang mahukan komputer riba yang berkemampuan maka fikirlah mereka harus berjimat untuk mendapatkan komputer riba tersebut.

Tetapi adakah ini cara yang betul untuk mendapatkan komputer riba? Sepintas lalu memang mungkin menjimatkan wang untuk mendapatkan komputer riba, tetapi bagaimana jika anda benar-benar memerlukan peranti ini dalam masa terdekat? Jangan risau untuk menggunakan helah berikut agar anda dapat menggunakan modal atau dana yang mencukupi untuk membeli komputer riba.

1. Cari Laptop dengan Jenama Tertentu

Trik pertama untuk membeli komputer riba dengan spesifikasi yang memenuhi syarat dengan dana yang mencukupi adalah mencari jenama tertentu. Ya, pada masa ini terdapat banyak pengeluar komputer riba yang tersedia. Dari pengeluar asing hingga pengeluar domestik, kita dapat mencari semuanya dengan mudah di beberapa kedai elektronik yang menjualnya.

Di sinilah anda dapat memanfaatkan harga yang ditawarkan oleh sebilangan pengeluar komputer riba ini. Tidak jarang memang sebilangan pengeluar komputer riba dengan jenama tertentu yang menawarkan harga "miring". Sekarang dengan harga rendah jenama tertentu, anda boleh mendapatkan harga yang cukup mesra dengan poket anda.

Artikel lain:  Meminimumkan Penipuan Semasa Membeli Alat Dalam Talian dengan 4 Cara Berikut

2. Bandingkan Harga di Pelbagai Tempat

Seterusnya, helah kedua untuk mendapatkan spesifikasi berkelayakan # laptop dengan modal yang mencukupi tanpa perlu berjimat adalah dengan membandingkan harga dari pelbagai tempat. Ya, selain pengeluar komputer riba dengan jenama yang dibawa, tempat penjualan juga berpeluang untuk membuat harga yang cukup menguntungkan bagi kita sebagai pengguna.

Oleh itu, sebelum membeli, pastikan anda melakukan tinjauan terhadap beberapa penjualan komputer riba yang diingini. Pada masa ini terdapat banyak tempat menjual komputer riba, dari peruncit luar talian dan penjualan dalam talian melalui laman web dan aplikasi. Untuk membuat tinjauan di tempat penjualan dalam talian itu sendiri, anda perlu mengetahui laman web penjualan dalam talian yang palsu (menipu). Sekarang dari tinjauan bahawa anda melakukan ini maka harga yang "miring" mungkin anda dapat.

3. Buat Senarai Promosi

Seterusnya, cara membeli komputer riba yang berkelayakan walaupun dana tidak terlalu besar dan tanpa penjimatan adalah dengan membuat senarai promosi. Pada masa ini terdapat banyak tempat penjualan yang mengadakan promosi pada acara tertentu pada produk komputer riba mereka.

Oleh itu, cubalah melihat promo ini di beberapa tempat, terutamanya kedai dalam talian pada saat-saat tertentu. Beberapa saat atau masa yang biasanya digunakan sebagai kedai jualan komputer riba untuk mempersembahkan promosi adalah tahun baru, lebaran dan hari jadi kedai jualan. Beberapa saat seperti harbolnas (hari membeli-belah dalam talian nasional) atau Jakarta Great Online Sale (JGOS) atau Harboldan (hari membeli-belah dalam talian Ramadan) juga boleh menjadi masa yang tepat untuk mendapatkan harga promo untuk produk komputer riba yang anda perlukan.

Ingat juga bahawa harga promo ini tidak bermaksud harganya "miring", tetapi beberapa bonus juga dapat memihak kepada anda. Contoh bonus yang boleh merangkumi promosi yang menarik dan menguntungkan adalah bonus Microsoft Office asli percuma.

Baca juga:  7 E-commerce Marketplace Untuk Anda Membeli Gadget

4. Beli dengan wang tunai

Akhirnya, muslihat untuk membeli komputer riba yang berkelayakan dengan harga rendah tanpa menabung adalah dengan membeli secara tunai. Ya, mungkin harga tinggi yang timbul dari pembelian komputer riba ini adalah kerana anda melakukan pembelian secara kredit. Ya, dengan membeli secara kredit anda pasti akan dikenakan beberapa kos lain yang akan menjadikan harga pembelian begitu mahal. Tetapi jika anda membeli secara tunai, maka harga yang anda dapat akan lebih ringan.

Artikel Berkaitan