Mahu Permohonan Pinjaman Dalam Talian Cepat Diluluskan? Cukup Gunakan Kaedah Ini

Pinjaman Dalam Talian Cepat Diluluskan

Sudahkah anda mencuba memohon pinjaman dalam talian dari syarikat fintech ? Pinjaman dalam talian yang cepat dari fintech adalah penyelesaian bagi mereka yang memerlukan dana segera. Ya, perkhidmatan yang disebut fintech yang popular sejak kebelakangan ini memang dikenali sebagai penyelesaian pinjaman bagi mereka yang menghadapi kesukaran untuk mendapatkan pinjaman dari institusi kewangan konvensional seperti bank.

Keperluan bank yang cenderung banyak untuk proses verifikasi yang memerlukan waktu yang lama menjadikan mereka yang memerlukan pinjaman beralih ke pinjaman cepat dalam talian dari fintech .

Tetapi tentu saja, walaupun proses pinjaman di fintech lebih praktikal dan cepat, itu tidak bermaksud semua orang dapat disetujui. Kerana, fintech biasanya mempunyai cara tersendiri untuk menilai kelayakan kredit calon pelanggan. Sekiranya anda dianggap tidak layak, permohonan anda mungkin akan ditolak.

Untuk itu, jika anda memerlukan dana segera, gunakan kaedah ini agar permohonan pinjaman anda diluluskan!

Pilih syarat gaji yang lebih rendah daripada pendapatan anda

Perkhidmatan pinjaman dalam talian biasanya menyediakan beberapa syarat untuk calon peminjam, termasuk pendapatan minimum, umur dan tempat tinggal.

Selalunya bakal peminjam mengalami masalah dengan keperluan pendapatan minimum yang cenderung tinggi. Tapi tenang, memang ada fintech yang keperluan pendapatannya cukup rendah, seperti Kredivo misalnya.

Untuk senarai Kredivo, anda hanya perlu memperoleh minimum Rp 3 juta sebulan. Syarat pendaftaran lain juga mudah, yang penting, anda berumur 18 tahun ke atas, dan tinggal di wilayah Jakarta Besar, Bandung, Surabaya, Medan, Palembang, Semarang, Bali, Yogyakarta, Solo, Malang, Makassar, Cirebon, atau Sukabumi.

Dengan memilih kemudahan kredit yang keperluan pendapatannya sama atau lebih rendah daripada pendapatan anda, secara automatik akan menjadikan peluang permohonan kredit anda lebih cenderung untuk disetujui.

Pastikan Semua Dokumen Peribadi yang Dimuat Nyatakan Senarai Nama Sendiri

Sama seperti mendaftar melalui bank, syarikat pinjaman dalam talian yang cepat biasanya akan mengesahkan dokumen calon pelanggan. Perbezaannya adalah, jika di bank anda perlu menghantar dokumen dalam bentuk fizikal, dengan fintech anda hanya perlu memuat naiknya secara dalam talian.

Nah, proses penyerahan dokumen adalah proses terpenting yang dapat menentukan sama ada permohonan anda disetujui atau ditolak. Selain itu, tahap ini juga menentukan ukuran siling kredit yang akan diperoleh.

Petua, pastikan semua dokumen disenaraikan atas nama anda sendiri. Kerana, ini akan menjadikan reputasi anda sebagai bakal peminjam akan menjadi lebih baik dan boleh dipercayai.

Elakkan memuat naik dokumen yang bukan atas nama anda atau memalsukan data. Contohnya, seperti memalsukan slip gaji, atau memuat naik pendaftaran kenderaan sebagai bukti alamat, tetapi kerana anda membeli kenderaan terpakai, pendaftaran kenderaan belum diterbalikkan. Ini boleh menjadikan profil anda lemah dan kelihatan tidak konsisten, jadi akan dianggap sebagai peminjam risiko yang berpotensi.

Sekiranya anda tidak mahu menjadi rumit, pilih saja Kredivo untuk menawarkan proses penghantaran yang sangat mudah. Anda tidak perlu lagi memuat naik sejumlah dokumen. Sebagai gantinya, anda hanya menghubungkan akaun e-commerce anda dengan sejarah transaksi sebagai bukti alamat, dan menghubungkan akaun perbankan internet anda sebagai bukti pendapatan. Jauh lebih mudah bukan?

Gunakan Akaun Simpanan yang Menjadi Gaji

Seperti disebutkan di atas, ketika mendaftar kredit, bukti pendapatan seperti cek akaun atau perbankan internet adalah salah satu syarat fail yang harus dipenuhi. Sangat disarankan untuk melampirkan akaun simpanan yang menjadi resit penggajian / pembayaran gaji, terdapat transaksi pendapatan dan pengeluaran, dan masih mempunyai baki.

Pinjaman dalam talian yang cepat biasanya tidak hanya melihat kelayakan calon peminjam berdasarkan sejarah kredit, tetapi juga dari sejarah akaun simpanan. Contohnya Kredivo yang membina teknologi penilaian kreditnya sendiri, yang mampu menghasilkan skor kredit seseorang berdasarkan jejak digital pengguna yang diproses dengan teknologi pembelajaran mesin .

Jejak digital dapat menggambarkan bagaimana aktiviti kewangan harian anda atau setiap bulan. Semakin sihat keadaan kewangan anda, semakin besar peluang untuk diluluskan, dan semakin besar peluang anda untuk mendapatkan had yang besar.

Kredivo menawarkan perkhidmatan kredit dalam talian dalam bentuk had kredit sebanyak Rp. 30 juta. Had boleh digunakan untuk membeli-belah dalam talian & luar talian di peniaga Kredivo, atau menguangkannya secara tunai.

Baca juga: Pinjaman Wang Dalam Talian Cecair dalam Minit

Artikel Berkaitan