8 Perniagaan Kedai Kopi Paling Popular di Dunia di Instagram

Perniagaan Kedai KopiPerniagaan kedai kopi melalui wartaekonomi.co.id

Kandungan di Instagram sering dijadikan rujukan oleh masyarakat bandar, terutama generasi milenial. Mulai dari fesyen, gaya hidup, kosmetik, dan lain-lain. Termasuk tempat makan dan tempat melepak.

Salah satu jenis kandungan yang telah menarik perhatian banyak orang muda di Instagram adalah kandungan dari perniagaan kedai kopi semasa. Populariti kopi sebagai minuman yang sesuai ketika bergaul dengan rakan-rakan dan peningkatan peminat kopi menjadikan perniagaan kedai kopi di Dunia berkembang pesat.

Budaya minum kopi di kalangan orang muda lebih menarik lagi apabila pengusaha kedai kopi bermain di Instagram memperkenalkan produk kopinya dengan foto yang menarik . Tempat lepak yang sejuk dan minuman yang enak, siapa yang tidak berminat?

Kedai Kopi Paling Popular di versi Instagram Dunia

Dari sekian banyak perniagaan kedai kopi yang ada di Instagram, Maxmanroe.com memilih beberapa yang dianggap paling popular hari ini. Berikut adalah beberapa akaun kopi Instagram semasa yang menarik perhatian Instagrammers di Dunia:

1. Kafe Brick

Bagi golongan muda yang sedang dan akan menikmati percutian atau menginap di Jogja, cubalah kunjungi Cafe Brick. Dengan akaun IG @cafebrickjogja, Cafe Brick adalah salah satu tempat nongkrong yang keren di Jogja, terutama mereka yang menyukai suasana Eropah.

Kafe yang bertemakan Gaya Vintage Inggeris ini merupakan salah satu kafe 24 jam di Jogja yang selalu dikunjungi oleh peminat kopi.

Lihat catatan ini di Instagram

Hai pencinta bata !!! Mari berkenalan dengan salah satu barista yang hebat dari @cafebrickjogja. Namanya Sis Gusti tetapi bukan I Gusti Ngurah Rai, yeah guysssss 🤣🤣. Jangan teragak-agak untuk bertanya khabar para baristas @cafebrickjogja ya #bricklovers 🤗🤗 #cafebrick #cafebrickjogja. . . Foto oleh @gideon_aditya

Satu jawatan yang dikongsi oleh CAFÉ BRICK (@cafebrickjogja) pada 23 Jan 2019 pada 9:00 malam PST

2. Kopi Otten

Nama Otten Coffe @ottencoffee sememangnya tidak asing lagi bagi peminat kopi di Dunia. Perniagaan kedai kopi ini menawarkan pengalaman lengkap, iaitu seni dan sains di sebalik secawan kopi.

Misi Otten Coffe juga cukup unik, iaitu # Copying World. Di Otten Coffe, anda dapat melihat dan mencuba secara langsung cara menyeduh kopi yang betul, baik secara manual maupun menggunakan mesin.

Lihat catatan ini di Instagram

Kebahagiaan mempunyai banyak versi. Salah satunya mungkin berasal dari kopi yang sedap. Selamat pagi, adakah anda minum kopi pagi ini? #ottencoffee # kopi selamat sahaja #aramespresso #copying World

Satu jawatan yang dikongsi oleh Otten Coffee (@ottencoffee) pada 28 Februari 2019 pada 5:12 petang PST

3. District 7 Coffee & Co

Perniagaan kedai kopi ini boleh didapati di Instagram dengan akaun @ district7.coffee. Kopi District7 terkenal dengan 3 jenis minuman kopi, iaitu kopi asli-7 atau kopi susu, kopi sejuk Ireland Blue yang mempunyai campuran rum dan aroma krim; dan Pink Punch yang dibuat dari buah sirsak segar.

Selain minuman kopi yang unik, kopi District7 juga mempunyai menu makanan yang tidak kalah seronok dengan makanan yang mahal. Kuliner yang lazat digabungkan dengan tempat-tempat yang selesa adalah gabungan yang boleh anda dapatkan dalam kopi District7.

Lihat catatan ini di Instagram

Siapa yang minum secawan kopi untuk hari itu? Angkat tangan anda ke atas!

Satu jawatan yang dikongsi oleh District 7 Coffee & Co (@ district7.coffee) pada 4 Okt 2018 jam 11:23 malam PDT

4. Klinik Kopi

Klinik Kopi @Klinikkopi boleh didapati di Sleman, Yogyakarta. Reka bentuk kedai kopi ini cukup ringkas tetapi unik dengan gambar-gambar sejarah kopi yang indah.

Klinik Kopi menawarkan pelbagai pilihan kopi dengan harga yang sangat berpatutan. Dengan IDR 15,000, - anda dapat menikmati kopi yang dilengkapi dengan perjalanan biji kopi yang anda minum.

Lihat catatan ini di Instagram

Kami mempunyai sedikit nota mengenai pembuatan kopi. Setelah kami membancuhnya dalam 6 cawan (dua pelayan) kopi yang sama. Ada juga yang memesan 6 sekaligus dengan kopi yang berbeza, dan juga pembuatan bir. Kami mengetahui banyak perkara mengenai perkara ini, bahawa semua orang boleh membuat minuman keras, tetapi ketika berhadapan dan berinteraksi secara langsung, ini adalah perkara yang berbeza. Contohnya, kumpulan mas Willy dari OJK Jakarta. Masukkan 13 orang pada satu masa. Jangan selalunya memesan semuanya, kes yang sudah ada dalam satu kumpulan paling banyak 20% / 50% dipesan, selebihnya hanya melihat dan rasa. Kami belajar lagi, bagaimana membuat 13 cawan pada satu masa. 4 cawan padusi, 3 cawan javani, 1 cawan Bu Nur, Huta Batak 2 dan 3 cawan Kopi Senggani. 13 cawan sekali dibancuh. Perkara pertama yang perlu diberi perhatian ialah membuat minuman sambil menjawab banyak soalan. Bayangkan 13 orang bertanya tentang rasa dan aroma.Ini adalah kali pertama kami membuat minuman ini sekaligus. Rasanya sejuk, di mana tangan kanan mengatur suhu air agar tidak jatuh, dan mata mesti menumpukan perhatian pada penggiling sambil menjawab. Bagi kami, semua orang ... ingatlah bahawa semua orang boleh berada dalam kedudukan kita sekarang. Pembuatan bir itu boleh dilakukan oleh siapa sahaja ... kuncinya adalah latihan dan terus belajar perkara baru. Kami fikir ini, mungkin pada masa akan datang ia akan menghasilkan lebih banyak pada masa yang sama. Boleh jadi 20 gelas atau 30 gelas, tapi itu mustahil di tempat sekecil ini.mungkin pada masa akan datang ia akan menghasilkan lebih banyak sekaligus. Boleh jadi 20 gelas atau 30 gelas, tapi itu mustahil di tempat sekecil ini.mungkin pada masa akan datang ia akan menghasilkan lebih banyak sekaligus Boleh jadi 20 gelas atau 30 gelas, tapi itu mustahil di tempat sekecil ini.

Satu jawatan yang dikongsi oleh Klinikkopi (@klinikkopi) pada 14 Nov 2018 pada 6:43 pagi PST

5. Kehidupan Sekop

Perniagaan kedai kopi ini dimulakan pada bulan April 2017. Sekidup @sehidupsekopi bekerjasama dengan emNTWRK untuk mengadakan sesi perkongsian mingguan yang memberi tumpuan kepada pembangunan kreatif untuk pekerjanya.

Sekopi Sepanjang Hayat memberikan nama unik untuk varian kopi dan makanan yang mereka jual. Sebahagian daripada mereka; Kopi Ais, Kopi Ais, Kopi Ais, dan Kopi Ais.

Lihat catatan ini di Instagram

ㅤ Adakah anda pernah melihat rakan di kedai kopi jika tidak ada kopi di dunia ini? ㅤ Bolehkah anda hidup tanpanya? Story ㅤ ㅤ #Kisah #FullTaste #LifeSekopi #DoTuru Hunt #SekopiFirst #EsKopiGebetan #EsKopiFidelity #EsKopiMantan #GoJek #GoFoodJakarta #GoFoodTangsel #GoFoodCoffee

Satu jawatan yang dikongsi oleh Sehidup Sekopi (@sehidupsekopi) pada 18 Okt 2018 pada 8:13 pagi PDT

6. Artis Kopi

Artists Coffee @ senimancoffee adalah salah satu kedai kopi yang boleh kami temui di Ubud, Bali. Kedai kopi yang bekerjasama dengan seni dan kopi diasaskan oleh David Sullivan dan Rodney Glick pada tahun 2010.

Artis kopi menggunakan biji kopi tempatan dan kita dapat melihat sendiri proses pembuatan kopi. Bermula dari biji kopi panggang, dibancuh, hingga dicurahkan secara manual ke dalam bekas.

Lihat catatan ini di Instagram

Pemanggang kopi memegang kunci rasa kopi. Inilah saat ketika Putu pemanggang kami membayangkan dia tahu apa yang dia lakukan ... mewujudkan kemanisan di espresso anda. Kredit kepada @rezawahab #anakkopi #proudofWorldcoffee #proudofyourlocalcoffeeshop #coffeeshopcorners #perfectdailygrind #coffeeshots #roaster #roasting #coffee_inst #coffeesesh #coffeegeek #thirdwave #coffeeshopcorners #perfectdailygrind #coffeeshots #roaster #roasting #coffee_inst #coffeesesh #coffeegeek #thirdwave #coffeeshopcorners #perfectdailygrind #coffeeshots #roaster #roasting #coffee_inst #coffeesesh #coffeegeek #thirdwave #coffeeshopcorners #perfectdailygrind #coffeeshots #roaster #roasting #coffee_inst #coffeesesh #coffeegeek #thirdwave #coffeeshopcorners #thoffebestusbucicystebhusicebesthebus

Satu jawatan yang dikongsi oleh Seniman Coffee (@senimancoffee) pada 24 Jul 2016 pada 7:41 pagi PDT

7. Kopi THF

Two Hands Full atau lebih dikenali sebagai THF Coffee @thfcoffee adalah kedai kopi yang sangat mementingkan rasa kopi yang kaya. Salah satu kelebihan kedai kopi ini adalah Chai Latte yang menggabungkan rasa manis, berkrim, herba, dan susu.

Anda boleh menemui kedai kopi THF Coffee di 107 Garage Room di Bandung. Dengan bentuk garaj dan reka bentuk dalaman Artsy, rasa kopi akan terasa semakin menggigit.

Lihat catatan ini di Instagram

Tahukah anda bahawa kami memanggil kopi kami beberapa kali sehari kerana perubahan suhu dan kelembapan? #strivefortastiness #thfcoffee

Catatan yang dikongsi oleh Two Hands Full (@thfcoffee) pada 27 Jan 2016 pada 12:54 pagi PST

8. Kopi Pedia

Kopi Pedia @ kopip3dia adalah salah satu kedai kopi semasa yang masih menyajikan kopi secara manual. Kedai kopi ini terletak di Semarang, dan sesuai untuk tempat bergaul dengan rakan pada hujung minggu.

Kopi Pedia

Di atas adalah beberapa perniagaan kedai kopi yang paling popular dalam versi Instagram Dunia. Mungkin masih banyak kedai kopi yang ketinggalan, tetapi dengan melihat beberapa jenama perniagaan kopi yang disebutkan di atas, kita tahu bahawa potensi perniagaan kopi di Dunia masih sangat 'sedap' dan menjanjikan.

Baca juga:  10 Kafe di Jogja yang Buka 24 Jam

Artikel Berkaitan