Petua Selamat Bermain Pokemon Pergi agar Tidak membahayakan Diri Anda dan Orang Lain

main pokemon goImej dari Screenrant.com

Fenomena Pokemon Go memang melanda dunia, tidak lupa juga di Dunia. Bahkan dikatakan bahawa Pokemon Go akan dilancarkan secara rasmi di Dunia hari ini. Bermain Pokemon Go memang sangat menggembirakan, bukan sahaja untuk kanak-kanak, malah orang dewasa juga menikmatinya. Namun, jika anda tidak berhati-hati dalam bermain permainan ini, itu akan membahayakan anda dan boleh membahayakan orang lain.

Untuk itu, anda mesti tetap berhati-hati dalam bermain permainan yang sedang berkembang pesat ini. Jangan hanya kerana anda bermain # permainan anda membahayakan diri sendiri dan orang lain. Untuk itu, berikut adalah petua bermain Pokemon Go yang selamat untuk anda dan orang di sekitar anda.

1. Jangan Main Pokemon Go Semasa Memandu

Dalam bermain permainan Pokemon Go ini, sangat disarankan agar anda tidak memainkannya semasa memandu kereta. Sangat berbahaya, bukan hanya untuk pemain Pokemon Go, tetapi juga boleh mengancam keselamatan penunggang lain. Kerana setelah bermain Pokemon Go, seseorang memerlukan tumpuan dan tumpuan yang tinggi.

Aktiviti mencari monster Pokemon semasa memandu akan membuat anda kehilangan tumpuan semasa memandu kereta, dan ini sangat terdedah kepada kemalangan. Di negara lain terdapat beberapa kemalangan kerana pemandu kereta bermain Pokemon Go ketika memandu kereta, mereka bukan fokus memandu kereta tetapi sebaliknya mencari monster Pokemon.

Artikel lain:  Inilah 6 Trik Yang Boleh Digunakan Pemain "Pokemon Go" Sehingga Anda Boleh Bermain dengan Maksimum

2. Sekiranya Bermain di Tempat Umum, Cuba Jangan Sendiri

Seterusnya, anda perlu memberi perhatian adalah ketika anda bermain Pokemon Go di tempat awam. Jangan bersendirian, ini sangat berkaitan dengan keselamatan anda dalam bermain. Semasa anda memburu Pokemon di tempat awam, untuk mengelakkan perkara buruk berlaku kepada anda, seperti pencopet, ragut atau jenayah lain, maka seseorang harus mengawasi anda semasa bermain.

Kerana telah berlaku di beberapa negara, terdapat beberapa geng penjenayah yang memanfaatkan momen permainan Pokemon Go yang melambung untuk melancarkan tindakan jahat mereka. Kerana orang yang asyik bermain permainan ini di kawasan luar sering lupa diri sehingga sangat mudah untuk menjadi sasaran penjenayah.

3. Peka dengan persekitaran, jangan pergi ke tempat berbahaya

Dalam bermain Pokemon Go, ada banyak lokasi nyata yang dapat dijadikan tempat berburu Pokemon. Untuk itu, anda juga perlu sentiasa berwaspada dan memilih tempat yang selamat. Jangan pergi ke tempat yang berbahaya, perhatikan keselamatan dan keselesaan diri dan orang lain. Ini juga telah dikatakan oleh pembangun Pokemon Go sejak awal Pokemon Go dirilis.

"Kami menggalakkan pemain untuk pergi bersama rakan ketika mengunjungi tempat yang tidak diketahui. Harap bermain dengan selamat dan sentiasa peka dengan persekitarannya, "kata pemaju.

4. Hadkan Diri Anda Dalam Membeli Barang

Yang perlu anda pertimbangkan seterusnya ialah membeli atau membeli barang dalam permainan Pokemon Go ini. Kerana dalam permainan ini disediakan beberapa item yang dapat diperoleh dengan membeli melalui menu Shop. Contohnya ada barang ransel yang boleh membawa lebih dari 50 Pokeballs yang mana untuk mendapatkan barang-barang ini mesti membelinya.

Sekarang, dalam membeli barang seperti ini, anda seharusnya dapat menjadi bijak dan jangan hanya membeli barang kerana boleh mengganggu # kewangan anda sendiri. Jangan membeli terlalu banyak barang dalam permainan ini, kerana setelah bermain permainan ini adalah untuk menghiburkan diri sendiri bukan hanya membuat anda menghadapi masalah kewangan.

Baca juga:  Kenali John Hanke, Orang Di Sebalik Pembuat Permainan Pokemon Go

5. Jangan Lupa Kejiranan Anda

Lagipun anda adalah manusia yang merupakan makhluk sosial yang pastinya mempunyai persekitaran sosial di persekitaran anda. Jangan hanya bermain Pokemon Go dan membuat anda lupa kehadiran anda di persekitaran.

Jangan lupa, apabila anda mengalami kesukaran, malapetaka dan sebagainya, orang-orang di sekitar anda akan membantu anda, bukan permainan Pokemon Go. Jadi, tetap menjadi orang biasa, bermain permainan tidak mengapa, tetapi tetap menjaga keseimbangan hubungan anda dengan orang lain.

Artikel Berkaitan