Ini adalah 5 Telefon Pintar yang Sesuai untuk Memainkan Permainan Pokemon Go

Telefon pintar Pokemon Go yang idealImej dari Smarthealth.nl

Permainan Pokemon Go semakin tidak dapat dihentikan. Di mana sahaja orang semakin menggunakan telefon bimbit mereka untuk bermain permainan Pokemon Go. Walaupun hanya berumur seperti jagung, permainan ini seperti fenomena unik yang kemudian menjadi viral. Di Dunia sendiri walaupun belum dirilis secara rasmi, permainan Pokemon Go sudah popular dan dimainkan oleh pelbagai kumpulan.

Untuk memainkan permainan konsep augmented-reality ini sendiri, anda memerlukan telefon pintar (telefon pintar) yang berkelayakan. Walaupun tidak memerlukan SoC cepat dan RAM yang besar, tetapi #smartphone cukup untuk menghabiskan bateri kerana ketika bermain permainan ini memerlukan GPS aktif.

Keperluan tenaga bateri yang tinggi ini juga disebabkan oleh penggunaan kamera belakang ketika menangkap Pokemon dan juga jangka masa yang cukup lama ketika memainkannya. Oleh itu, anda perlu memerlukan telefon pintar yang berkebolehan dan ideal seperti yang berikut.

1. Lenovo VIBE P1 Turbo

Telefon pintar pertama untuk rujukan yang sesuai untuk permainan Pokemon Go adalah Lenovo VIBE P1 Turbo. Mengapa telefon pintar dari China ini sangat sesuai untuk permainan ini? Kerana selain memiliki bateri dengan kapasiti besar yang mencapai 5000 mAh, Lenovo VIBE P1 Turbo juga memiliki spesifikasi lain yang memenuhi syarat.

Sebut saja layar HD penuh 5.5-inci, Qualcomm Snapdragon 615, RAM 3GB, memori dalaman 32 GB, kamera belakang 13 megapiksel, dan sensor cap jari. Kembali ke bateri, jika telefon pintar ini tidak menjalankan aplikasi yang memerlukan bateri, bateri dari VIBE P1 Turbo boleh bertahan hingga 2 atau 3 hari. Sekarang untuk mendapatkan telefon pintar dengan bateri tambahan dan spesifikasi yang memenuhi syarat ini, anda mesti mengeluarkan poket sebanyak Rp3,999,000.

Artikel lain:  Inilah 6 Trik Yang Boleh Digunakan Pemain "Pokemon Go" Sehingga Anda Boleh Bermain dengan Maksimum

2. ASUS Zenfone Max

Seterusnya, telefon pintar atau rujukan telefon pintar yang sesuai untuk permainan Pokemon Go adalah ASUS Zenfone Max. Dengan kapasiti bateri yang sangat besar mencapai 5000 mAh, telefon pintar dari Taiwan ini sangat mampu digunakan untuk bermain Pokemon Go. Dengan bateri yang terlalu besar ini, apabila digunakan secara normal, sekali caj telefon pintar berharga Rp2.4 juta dapat bertahan hingga 2 hari.

Tidak hanya mampu bateri, telefon pintar yang dikeluarkan pada bulan Oktober 2015 ini juga mempunyai spesifikasi canggih lain seperti pemproses Qualcomm Snapdragon 410, 2G RAM, layar HD 5.5-inci, memori dalaman 16GB, dan kamera 13 megapiksel.

3. Kuasa Polytron Zap 6

Produk domestik iaitu Polytron Zap 6 ower juga tidak mahu ketinggalan menjadi rujukan untuk anda bermain Pokemon Go. Telefon pintar ini, yang menggunakan sistem operasi OS FIRA, mempunyai bateri berkapasiti besar 5800 mAh yang sesuai untuk permainan Pokemon Go. Dengan kapasiti 5800 mAh sendiri, telefon ini dapat mengalahkan VIBE P1 Turbo dan Zenfone Max.

Selain bateri berkapasiti besar, Polytron Zap 6 Power juga dilengkapi pemproses quad-core 1.3 GHz, memori dalaman 16GB, RAM 2GB, skrin HD 5-inci dan juga dilengkapi sensor cap jari dan badan logam. Anda boleh mendapatkan telefon pintar canggih ini dengan harga Rp 1.8 juta.

4. Xiaomi Redmi Catatan 3

Selain itu, telefon pintar yang sesuai untuk permainan Pokemon Go adalah Xiaomi Redmi Note 3. Dengan harga Rp2,599,000, Xiaomi Redmi Note 3 akan memberi anda beberapa spesifikasi yang berkelayakan seperti pemproses Snapdragon 650, RAM 2GB, layar 5.5-inci, memori dalaman 16 GB, kamera belakang 16 megapiksel, kamera depan 5 megapiksel dan sensor cap jari.

Tidak lupa juga terdapat bateri berkapasiti besar yang mencapai 4050 mAh sehingga anda dapat memainkan #game Pokemon dengan sangat bebas dan untuk jangka waktu yang lama.

Baca juga:  Petua Memainkan Pokemon dengan Selamat agar tidak membahayakan diri sendiri dan orang lain

5. Catatan Infinix 2

Akhirnya, pilihan telefon pintar yang ideal untuk permainan Pokemon Go adalah Infinix Note 2 dengan harga Rp1,899,000. Spesifikasi yang dibawa oleh Infinix Note 2 adalah pemproses octa-core MediaTek MT6753, RAM 2GB, layar 5,98 inci, memori dalaman 16 GB, kamera belakang 13 megapiksel dan kamera depan 2 megapiksel, dan yang paling penting bateri berkapasiti besar mencapai 4000 mah untuk bermain permainan Pokemon sejak sekian lama.

Artikel Berkaitan