DatsPush: Cara Menjana Wang dari Push Notification di Laman Web anda

datspush

Adakah anda pernah mendengar tentang DatsPush, atau mungkin anda adalah salah satu penggunanya? DatsPush adalah rangkaian iklan yang sepenuhnya tertumpu pada lalu lintas dari pemberitahuan push.

Namun, sebelum membincangkan lebih lanjut mengenai DatsPush, tidak ada salahnya kita membincangkan sedikit tentang apa itu pemberitahuan push. Sebilangan besar daripada anda mesti mengetahui pemberitahuan push. Banyak pemilik laman web atau aplikasi mudah alih menggunakan ciri pemberitahuan ini untuk mendapatkan lebih banyak lalu lintas ke laman web atau aplikasi mereka.

Bagi anda yang tidak tahu, pemberitahuan push adalah pesanan kecil yang dapat menjangkau khalayak di mana saja dan kapan saja melalui komputer atau alat mereka. Pemberitahuan push tidak bergantung pada laman web, tetapi dihubungkan ke penyemak imbas web dan aplikasi mudah alih.

Pemberitahuan push muncul di peranti pengguna laman web ketika ada kemas kini kandungan atau sesuai dengan keinginan pemilik laman web. Setiap kali pengguna melihat pemberitahuan, kemungkinan besar mereka akan membukanya dan mengarahkan mereka ke laman web.

Secara umum, pemilik laman web menggunakan pemberitahuan tolak untuk meningkatkan lalu lintas laman web. Namun, sekarang pemberitahuan push dapat menjadi sumber pendapatan baru bagi pemilik laman web.

Apa itu DatsPush?

DatsPush adalah rangkaian iklan antarabangsa yang mengkhususkan diri dalam pemberitahuan push. DatsPush adalah rangkaian promosi melalui pemberitahuan push yang dapat membantu pemilik laman web menghasilkan wang dari laman web mereka, dan pada masa yang sama memberi manfaat kepada pengiklan dengan memberikan sumber lalu lintas berkualiti tinggi.

DatsPush adalah salah satu rangkaian gabungan CPA yang paling popular, dan LeadBit berada di belakang platform ini. Semua pemilik laman web dapat mengewangkan trafik laman web mereka dengan mendaftar dengan platform ini, di mana pun lokasi geografi anda sekarang.

Pada masa ini DatsPush dapat digunakan dari seluruh dunia di mana kos per klik iklan adalah $ 0.003 - $ 0.006. Dari sisi pengiklan, dana minimum dalam akaun untuk memulakan kempen promosi adalah $ 100.

Rangkaian iklan ini sangat sesuai untuk penerbit yang ingin menghasilkan wang tambahan dari ciri pemberitahuan push di laman web mereka. Walau bagaimanapun, sebelum memutuskan untuk menjadi penerbit mereka harus mempertimbangkan apa kelebihan dan kekurangan platform ini. Sila teruskan membaca.

Syarat-syarat Asas Penerbit DatsPush

Walaupun semua laman web dapat menggunakan fitur pemberitahuan push, tidak semuanya dapat diterima sebagai penerbit DatsPush. Berikut adalah syarat asas yang mesti dipenuhi oleh pemilik laman web untuk bergabung dengan penerbit DatsPush:

 • Laman web yang berdaftar mesti menggunakan hosting berbayar.
 • Laman web yang berdaftar mesti mempunyai sekurang-kurangnya 500 pelawat UV setiap hari.
 • Pemilik laman web bersedia memberikan statistik di laman web berdaftar, misalnya Google Analytics.
 • Tidak dibenarkan meletakkan kod dari DatsPush di laman web yang belum pernah didaftarkan sebelumnya.

Ciri-ciri DatsPush for Publisher

Sebelum memutuskan untuk menyertai DatsPush, pastikan anda sudah mengetahui ciri apa yang terdapat di platform ini. Berikut adalah beberapa ciri utama yang ditawarkan oleh DatsPush kepada penerbit mereka:

1. Pelbagai Format Iklan

Sistem pemberitahuan dari DatsPush dapat menjangkau pengguna desktop dan mudah alih. Pada masa ini DatsPush menawarkan tiga format iklan yang dapat menjangkau pengguna komputer desktop dan mudah alih secara serentak.

 • Mobile Push : dari nama kami tahu bahawa sasaran iklan push mudah alih adalah pengguna mudah alih, iaitu melalui pemberitahuan di bahagian atas skrin mudah alih mereka.
 • Web Push : sasaran iklan push web adalah pelanggan laman web melalui pemberitahuan di sudut monitor komputer / komputer riba mereka walaupun penyemak imbas telah diminimumkan.
 • Rich Push : iklan push kaya ini menerangkan lebih lanjut isi pemberitahuan kerana mengandungi gambar dan kata keterangan.

Seterusnya adalah iklan paparan dari DatsPush di desktop

2. Kaedah Pembayaran Mudah

DatsPush dapat menampung dua kaedah pembayaran, iaitu CPA-bassed dan RevShare. Anda boleh memilih salah satu daripadanya.

 • Berdasarkan BPA : apabila pengguna laman web anda memutuskan untuk menjadi pelanggan di laman web yang menerapkan DatsPush, maka anda akan dibayar. Bermula pada $ 20 setiap 1000 langganan push.
 • RevShare : dalam kaedah ini pemilik laman web akan dibayar setiap kali pelanggan mengklik iklan yang muncul pada pemberitahuan push. Nilainya adalah 75% dari setiap klik yang dibuat oleh pelanggan laman web anda.

3. Proses Pendaftaran yang Mudah

DatsPush tidak seperti rangkaian iklan lain yang meminta pemilik laman web memasukkan banyak maklumat semasa mendaftar. Setelah proses pendaftaran selesai, anda boleh mengambil kod yang ada dan meletakkannya di laman web anda.

Cara mendaftar sangat mudah:

 • Sila daftar sebagai penerbit DatsPush .
 • Buat nama pengguna anda.
 • Isi alamat e-mel yang sah.
 • Isi akaun Telegram anda (pilihan).
 • Isi akaun Skype anda (pilihan).
 • Masukkan kata laluan anda.
 • Klik Daftar
 • Setelah berjaya, anda akan mendapat papan pemuka peribadi untuk membuat tetapan selanjutnya.

Seterusnya, klik butang Saya Mempunyai Laman

Selepas itu, klik simpan maka anda boleh mendapatkan kod iklan yang akan ditambahkan ke laman web anda. Masukkan kod iklan DatsPush di direktori root di html awam laman web anda. Seterusnya, iklan DatsPush akan mula berfungsi.

DatsPush akan mula menampilkan pesan pemberitahuan kepada pengunjung laman web anda, sama ada anda ingin mendapatkan pemberitahuan atau tidak. Proses pendaftaran dan pelaksanaan kod ke laman web hanya memakan masa sekitar 5 minit.

4. Pengurus Akaun Peribadi

Bagi anda yang memerlukan bantuan, DatsPush memberikan sokongan melalui pengurus akaun peribadi. Dalam banyak cara, pengurus akaun peribadi ini sangat membantu penerbit, misalnya, memberikan cadangan pengoptimuman iklan, mengirimkan masa pembayaran lebih cepat, dan lain-lain.

5. Statistik Masa Nyata

Di halaman papan pemuka DatsPush, penerbit dapat melihat statistik masa nyata dengan mudah. Ini sangat membantu anda mengesan prestasi harian laman web dan mengira pendapatan.

6. Proses Pembayaran Fleksibel

Secara amnya, proses pembayaran untuk penghasilan penerbit DatsPush dilakukan pada setiap akhir bulan. Namun, penerbit dapat menyerahkan waktu pembayaran untuk setiap minggu. Walaupun di laman web dengan lalu lintas yang sangat tinggi, penerbit dapat mengirimkan pembayaran setiap hari.

7. Pengiklan dan Keselamatan yang Berkualiti

Menurut ulasan dari beberapa laman web, pada masa ini tidak ada pengiklan yang mencurigakan di platform DatsPush. Mereka sangat tegas dalam menjaga ekosistem platform iklan, dan mengikuti garis panduan keselamatan Microsoft.

Kekuatan dan Kelemahan DatsPush

Setiap platform iklan pasti mempunyai kelebihan dan kekurangannya sendiri. Merujuk kepada penjelasan di atas, berikut adalah beberapa kelebihan dan kekurangan DatsPush:

1. Kelebihan DatsPush

 • Pendapatan tambahan untuk pemilik laman web.
 • Halaman pendaratan dengan kadar klik sehingga 15%.
 • Terima penerbit dari semua negara.
 • Skripnya mudah digunakan di semua jenis laman web.
 • Pendapatan dengan CPA atau RevShare.
 • Dapatkan hasil 75% dari setiap klik iklan.
 • Kaedah pembayaran yang fleksibel. Anda boleh menggunakan pilihan pembayaran melalui Paypal, WebMoney, dan Epayments.
 • DatsPush menerapkan pembayaran kepada penerbit setiap minggu, minimum $ 15, atau anda boleh menetapkannya untuk setiap $ 50. Tetapi anda juga boleh merundingkan pembayaran setiap hari jika pendapatan laman web anda cukup besar.
 • Format iklan pemberitahuan tiga tolak untuk mengewangkan lalu lintas.
 • Bayaran pendahuluan untuk penerbit yang dipercayai.

2. Kekurangan DatsPush

 • Di DatsPush, anda hanya dapat mengewangkan pemberitahuan push.
 • Sebilangan pelanggan anda mungkin terganggu dengan iklan pemberitahuan push.
 • Lalu lintas dari pemberitahuan tolak ke laman web anda akan dikurangkan kerana sering diisi oleh iklan ke laman web lain.

Setelah penjelasan panjang di atas, persoalan akan timbul. Adakah DatsPush sesuai digunakan di laman web anda? Bagi blogger, tentu saja pendapatan dari iklan pemberitahuan tolak perlu dipertimbangkan.

Tetapi tentu anda adalah orang yang dapat menilai dan menentukan mengikut keadaan semasa laman web anda. Walau bagaimanapun, pemberitahuan push yang mengewangkan di laman web anda akan menjadi konsep unik di mana DatsPush hadir sebagai rangkaian iklan yang berkembang pesat.

Baca juga: Perniagaan Dalam Talian

Artikel Berkaitan