Ingin Bermain Pokemon Go Game? Pastikan Telefon Pintar Anda Mempunyai 4 Ciri dan Tanda Berikut

telefon pintar untuk pokemon goImej dari Androidcentral.com

Selepas semalam kami membincangkan beberapa jenama telefon pintar yang sesuai untuk bermain permainan Pokemon Go, jadi kali ini kami akan membincangkan perkara yang lebih umum. Perbincangan kali ini sendiri akan menjelaskan beberapa watak atau ciri dan telefon pintar yang tepat untuk memainkan permainan Pokemon Go. Ya memang untuk bermain permainan yang dibuat oleh Syarikat Pokemon, Nintendo dan Niantic bukan hanya #smartphone yang selesa untuk digunakan.

Walaupun memang seperti artikel sebelumnya menyatakan bahawa permainan ini tidak memerlukan RAM yang besar dan SoC yang pantas tetapi jelas untuk membuat anda lebih selesa ketika bermain permainan ini, maka anda memerlukan telefon pintar yang lebih baik. Lalu apa ciri atau tanda telefon pintar yang dapat membuat pengguna lebih selesa ketika bermain Pokemon Go? Berikutan kajian semula.

1. Bateri Berkapasiti Besar

Karakteristik dan menandakan telefon pintar pertama yang dapat membuat pengguna lebih selesa ketika bermain permainan Pokemon Go adalah bateri berkapasiti besar. Mengapa permainan ini memerlukan bateri dengan kapasiti yang besar? Kerana permainan berasaskan realiti tambahan ini memerlukan fungsi GPS, kamera dan internet yang aktif secara serentak.

Selain itu, ada pemberitahuan atau pemberitahuan tentang kehadiran Pokemon yang dapat mengambil tenaga bateri. Terdapat radar lain yang dapat berbunyi pada bila-bila masa yang akan menjadikan bateri boros. Ini sahaja tidak termasuk penggunaan bateri untuk tujuan lain seperti telefon, SMS atau sembang dan media sosial. Oleh itu, jika kapasiti bateri anda kurang dari 3.000 mAH, anda pasti akan sukar untuk bermain Pokemon Go.

Artikel lain:  Berikut adalah 5 Telefon Pintar yang Sesuai untuk Memainkan Permainan Pokemon Go

Oleh itu, untuk menjadikannya lebih selesa bermain permainan ngehits ini, anda harus memastikan bahawa permainan ini mempunyai kapasiti lebih dari 3.000 mAH, mudah-mudahan dapat mencapai 5.000 mAH. Dengan kapasiti bateri yang besar ini, anda akan dapat bermain permainan Pokemon Go dengan lebih bebas dan lebih selesa tanpa perlu bersusah payah dan keliru kerana mencari palam atau menyambungkannya ke power bank.

2. Tidak cepat panas

Seterusnya, tanda dan ciri telefon pintar yang akan dapat pengguna lebih selesa ketika bermain permainan Pokemon Go tidak cepat panas. Apabila telefon pintar terasa lebih panas, tentu saja tangan kita tidak selesa untuk memegangnya. Oleh itu, dari sini anda memerlukan telefon pintar yang tahan panas atau tidak terlalu panas. Semasa bermain permainan Pokemon Go ini, anda benar-benar berpeluang mendapat sindrom ketagihan

Ya, permainan berasaskan augmented-reality ini sememangnya sangat menyeronokkan sehingga menjadikan anda melupakan masa dengan bermain selama berjam-jam dan bahkan seharian. Permainan ini benar-benar akan menjadikan telefon menjadi panas kerana walaupun tidak dimainkan, aplikasi ini akan terus berjalan. Oleh itu telefon pintar dengan sistem penyejukan yang canggih akan menjadikan anda selesa dan bebas bermain Pokemon Go.

3. kalis air

Tambahan lagi, tanda dan ciri telefon pintar yang boleh membuat anda lebih selesa ketika bermain #game Pokemon Go tahan air. Kenapa mesti kalis air? Kerana ada kemungkinan besar pemain akan berhubungan dengan dunia air dan / atau bertemu dengan air.

Walaupun hanya ada kemungkinan tetapi anda masih harus mengetahui perkara ini, betul. Kemungkinan pertama yang memerlukan anda bertemu dengan air adalah ketika anda akan menangkap Pokemon jenis air. Di sini anda akan bertemu dengan tangki air tasik, laut atau awam. Kemungkinan kedua anda bertemu dengan air adalah ketika anda melakukan latihan atau pertempuran Pokemon jenis air.

Satu perkara lagi yang tidak boleh anda lupakan ialah kemungkinan hujan yang muncul ketika anda berada di luar rumah ketika anda bermain Pokemon Go. Sekarang ini adalah perkara-perkara yang menjadikannya penting untuk menggunakan telefon pintar kalis air semasa bermain Pokemon Go.

Baca juga:  Bahaya Memainkan Pokemon Pergi Apa Yang Perlu Anda Perhatikan

4. Skrin besar

Akhirnya, ciri telefon pintar yang serasi untuk Pokemon Go adalah skrin besar. Walaupun permainan ini sebenarnya dapat dimainkan oleh telefon pintar dengan resolusi 720 × 1280 piksel, tetapi dengan layar yang lebih besar anda akan mendapat pengalaman yang lebih baik.

Skrin telefon pintar yang besar memang akan menjadikan penggunanya mendapat pengalaman visual yang lebih jelas dan selesa. Dan pastinya kemudian antara muka pengguna atau penampilan permainan akan muncul dengan lebih terperinci.

Artikel Berkaitan